Weekend med guide Island

En variationsrik resa med stora sevärdheter!

Isländsk weekend med guide

En perfekt weekend för er som besöker Island för första gången! En variationsrik resa som innefattar besök till Islands populära attraktioner så som Geysir, Thingvellir nationalpark, vattenfallet Gullfoss, valskådning och givetvis den världsberömda Blå Lagunen! Resan guidas på svenska av en isländsk guide.

I paketet ingår:

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • 4 nätter på valt hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
 • Transfer från flygplatsen till hotell i Reykjavík (1 tim).
 • Valskådning från Reykjavik (3,5 tim).
 • Utflykt till Gyllene cirkeln (8 tim, guidning på svenska).
 • Blå Lagunen (4 tim, guidning på svenska).
 • Inträde till Blå Lagunen, lån av handduk samt valfri dryck.
 • Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa (1 tim).
 • Personlig rådgivning från personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Avgångar 2024-2025:

Maj - Oktober: onsdagar.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.


Prisinformation

Våra paketpriser är angivna som pris per person.
Priserna varierar med hur mycket som är bokat på flyget och vilket hotell som väljs.
Ett normalt pris för resan kan vara upp till 2000 sek högre än våra frånpriser.
Vid sökning/bokning får ni alltid det bästa priset vi kan erbjuda på sökt datum.

Fr. 10 800 :- 4 nätter
maj - jul fr. 11 750:-
aug - okt fr. 10 800:-

Beskrivning dag för dag

Välkommen till Island

Flygresan till Island tar cirka 3 timmar. Vid ankomst tar ni transferbussen från Keflaviks flygplats in till ert hotell i Reykjavík. Kvällen är fri för egna upptäckter i världens nordligaste huvudstad!

 
Onsdag

Höjdpunkter

 • Reykjavík
husavik_valskadning

Valskådning

Frukost på hotellet. Ni hämtas sedan upp vid hotellet för er valskådningstur. Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjavik hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

Kvällen är fri till eget förfogande. Utforska stadens alla sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av Reykjavíks många fina restauranger.

Torsdag

Höjdpunkter

 • Reykjavík

Blå Lagunen

Frukost på hotellet. Ni hämtas sedan upp vid hotellet för er för en tur till det världsberömda badet Blå Lagunen för att njuta av ett bad i det naturliga och mineralrika vattnet, omgiven av lava. Vattnet är ett paradis. Ångande varmt, grumligt av hälsosamma mineraler, och magiskt blått. Värmen kommer naturligt från jordens inre, två kilometer ned i marken. Vattnet består till 70 procent av havsvatten men är alldeles grumligt av hälsosamma mineraler och blågröna alger som ger det dess speciella färg.

Kvällen är fri till eget förfogande. Utforska stadens alla sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av Reykjavíks många fina restauranger.

Fredag

Höjdpunkter

 • Blå Lagunen

Gyllene Cirkeln

Starta dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet innan en utflykt till den Gyllene Cirkeln. Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska vattenfallet Gullfoss, även kallat det "gyllene vattenfallet”. Gullfoss är ett av Islands vackraste vattenfall och en mycket sevärd destination. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Kvällen är fri till eget förfogande. Utforska stadens alla sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av Reykjavíks många fina restauranger.

Lördag

Höjdpunkter

 • Gyllene Cirkeln

Hemresa

Sista dagen är det hemresa och ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. 

Söndag

Valbara hotell

Hotel Fron

Hótel Fron

Ett ljust och prisvärt lägenhetshotell med bra faciliteter och centralt läge. Frukost ingår i boendet. Ett mycket populärt boende, särskilt för familjer.
Kundbetyg 4,4 of 5
Hotel Plaza

Hótel Plaza

Hotellet ligger mycket centralt i Reykjavík vid torget Ingolfstorg i hjärtat av den gamla staden. Plaza är ett hotell med avslappnad atmosfär, bra service och med ett ypperligt läge.
Kundbetyg 4,2 of 5
Arnarhvoll

Hótel Arnarhvoll

Arnarvholl är ett 3-stjärnigt hotell med en modern, lite mörk stil, med storslagen utsikt över Reykjavíks hamn. Det är placerat nära shoppinggatan Laugarvegur och Reykjavíks historiska center.
Kundbetyg 4,4 of 5
Hotel Reykjavik Marina

Hótel Reykjavik Marina

Hotellet, som ligger i Reykjavíks hamnområde och ett stenkast från huvudstadens attraktioner, har 108 rum och erbjuder ett fräscht, färgglatt och eget inredningsspråk tillsammans med en vänlig service.
Kundbetyg 4,0 of 5
Reykjavik Natura

Hótel Reykjavik Natura

Ett klassiskt förstaklasshotell som ligger i närheten av Reykjavíks inrikesflygplats – mitt emellan centrum och stadens nyare kvarter. Intill hotellet ligger det vackra friluftsområdet Øskjuhlid.
Kundbetyg 4,3 of 5
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00