Gyllene Cirkeln & Snorkling i Silfra

(G15)

På den här heldagsturen får ni se några av Islands mest kända naturfenomen längs Gyllene cirkeln. Detta kombineras med en snorklingstur i Silfra, sprickan mellan den eurasiska och den nordamerikanska kontinentalplattan som finns i nationalparken Þingvellir.
 
 Dagen börjar tidigt med upphämtning i Reykjavík, och sedan ger ni er ut med en guide längs Islands berömda Gyllene cirkel. Ni stannar vid Geysir, ett område fyllt med underjordiska varma källor som skapar de mäktiga gejsrarna. Den största gejsern Strokkur sprutar ut ångande hett vatten högt upp i luften ungefär var 5–8:e minut. Ni gör också ett stopp vid det brusande vattenfallet Gullfoss, ett av de vackraste på hela Island med enorma vattenmassor som kastar sig utför stupet i flera etapper.
 
 Slutligen åker ni vidare till nationalparken Þingvellir, som finns med på UNESCO:s världsarvslista tack vare sin rika historia och unika miljö. Det isländska parlamentet Alltinget samlades här redan på 900-talet och tvärs genom parken löper en kontinentalspricka där den eurasiska och den nordamerikanska kontinentalplattan möts. En del av sprickan, Silfra, är fylld med vatten och det är här ni ska snorkla er väg genom kristallklart vatten med kontinenterna på vardera sida om er. Arrangören ordnar med torrdräkter som håller er varma i det kyliga vattnet, så att ni kan njuta av den magiska undervattensvärlden.

Observera!
För att delta på denna utflykten så behöver du ta del av följande handbok för snorkling. I handboken hittar du bra tips och information, men även vissa medicinska krav som man behöver uppfylla för att delta i utflykten.
Handbok för snorkling:Handbok för snorkling 

Pris 2024: 3 230:-


Ingår: Upphämtning i Reykjavík, guidad tur i liten grupp kring Gyllene cirkeln, inträde till Silfra-området samt snorkling i Silfra-sprickan.
Period: Året runt, dagligen.
Längd: 9 timmar.
Åldersgräns: 12 år.

Krav/särskilda förkunskaper:
- Simkunnig.
- Väga minst 45 kg och minst 150 cm lång.

Övrigt: Inga måltider, men kan köpas under dagen. Ta med underställ eller långärmade kläder i ull eller fleece (undvik bomull!) att ha under torrdräkten under snorklingen, inklusive varma ullstrumpor. Ta med ett extra ombyte för säkerhets skull. Alla deltagare får låna torrdräkt, handskar, luva, simfötter, snorkel och cyklop.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Gyllene Cirkeln & Snorkling i Silfra
Året runt
Dagligen
9 timmar
3 230
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00