Gyllene Cirkeln & Secret Lagoon

(G11)

Upplev Islands kanske mest kända naturfenomen och historiska plats, och ta ett dopp i en naturligt uppvärmd källa – allt på samma dag.

Gyllene Cirkeln
Ni blir hämtade på hotellet i Reykjavík tidigt på morgonen för att låta bussen ta er till första stoppet på Gyllene Cirkeln: det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Nästa stopp är geotermiska området Geysir och dess många gejsrar. Se upp när den största av dem, Strokkur, sprutar upp sitt ångande vatten, för risken är stor att en del av vattnet blåser mot er. Dagens tredje stopp är nationalparken Þingvellir, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Undersök sprickan som bildats mellan den eurasiska och amerikanska kontinentalplattan eller fundera över hur det kan ha sett ut på 930-talet, då världens första parlament samlades här.

Secret Lagoon
Som avslutning åker ni vidare till Secret Lagoon, ett härligt värmande utomhusbad som är ungefär 36-39 grader varmt året om. Den geotermiska värmen kommer från långt under marken, och området har bevarats så naturligt som möjligt för att verkligen ge er en riktig känsla för den isländska naturens storhet. 

 

Pris 2024 | 1 555:-


Ingår: I turen ingår upphämtning i Reykjavík, busstransfer, guidad tur kring Gyllene cirkeln samt entré till Secret Lagoon.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 9 timmar.
Åldersgräns: 6 år.
Måltider: Det ingår inga måltider i utflykten, men man kan köpa mat under stoppen längs vägen.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 
Året runt
Dagligen
9 timmar
1 555
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00