Gullfoss, Geysir och snöskotertur på Langjökull

(A11)

Turen går från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet" som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Sedan växlar vi upp för att komma ännu närmare Islands natur. Detta genom att åka på en snöskotertur på Langajökull, Islands näst största glaciär - en spännande entimmes tur genom ändlösa vita snöfält som kommer vara ett minne för livet.

Pris 2024: 3 140:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska. Snöskotertur 1 timme, 2 personer delar skoter. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavík.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 10 timmar.
Krav: Giltigt körkort krävs för att få köra snöskotern.
Övrigt: Lunch ingår ej. Rutt för snöskoterturen beror på snöförhållandena


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Tor-Sön
10 timmar
3 140