Flyg och hyrbil

Våra hyrbilspaket ger dig frihet och flexibilitet, och blir allt populärare bland turister på Island. Dessa paket kan skräddarsys efter dina önskemål och behov beroende på övernattning och önskade utflykter. Reser du med bil på Island, får du uppleva den vackra naturen, de historiska platserna, de vänliga människorna och alla spännande aktiviteter i ditt eget tempo.

Ingår

  • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
  • Hyrbil 2-21 dygn, inkl. självriskreducering (CDW) och fria mil.
  • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
  • Resegaranti via den statliga resegarantin.
  • Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Valbara alternativ vid bokning:

• Hotell i Reykjavík.
• Hotell utanför Reykjavík.
• Utflykter och aktiviteter i Reykjavík.
• Avbeställningsskydd.

Avgångar 2024-2025:

Året runt, dagligen. 

Direktflyg från Stockholm.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Betalas på plats:

• Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.


Prisinformation

Våra paketpriser visar ett pris per person. Priserna baseras på hyrbil Toyota Yaris (5-dörrar). Vi paketerar alltid med bästa tillgängliga priser och våra ”frånpriser” visar bästa tillgängliga pris som finns i respektive period. Priserna varierar med aktuellt bokningsläge på flyget och ett normalpris för paketresan kan vara upp till 2000 sek högre än vad våra frånpriser anger. Vid sökning/bokning får ni alltid det bästa pris som vi kan erbjuda på sökt datum.

Fr. 3 800 :- 3 nätter
jan - mar fr. 3 800:-
apr - jun fr. 3 850:-
jul - sep fr. 4 150:-
okt - dec fr. 3 800:-

Möjliga tillval

Aktivitet
Period
Avgångar
Längd (h)
Pris

Vandring och bad i varma källor

(G08)

Vandringsturen utgår ifrån Hveragerði, staden med blommor och heta källor, beläget i den vackra Reykjadalur. Där uppe rinner heta källor från berget Hellisheiði ner i dalen och skapar den ideala platsen att bada i varma, naturliga och orörda strömmar. Dalen har också ett otroligt utbud av geotermiska källor och vi kommer att se allt från små gurglande smältande pölar till vibrerande heta pooler med vatten. Efter bad vandrar vi ner till Hveragerði igen.

Det här är en halvdagsutflykt som passar alla som vill ta del av den isländska naturen till fots. Vädret har nästan ingen betydelse, det blir snarare en förhöjd upplevelse om vinden viner och regnet faller, eller varför inte att det snöar när vi badar!

Pris 2024: 2 320 :-


Ingår: Vandring ca 4 timmar inkl. bad. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 6 timmar.
Period: Hela året utvalda veckodagar.
Svårighetsgrad: 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.
Minimum: 2 personer.


Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxor samt vandringskängor. Mössa och vantar rekommenderas. Under höst och vår, om vädret tillåter, ges möjlighet till bad i varma källor, ta då med handduk och badkläder.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Hela året
Utvalda veckodagar
6 timmar
2 320

Valskådning

(T01)

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjavik hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

 

Pris 2024 | 975:-


Ingår:

• Båttur med professionell guidning på engelska.
• Ny gratisbiljett om ni inte får se valar.
• Varma flyt-overaller för bekvämlighet och säkerhet.
• Pick-up i Reykjavik.
 

Detaljer:

• Period: Året runt.
• Längd: 3–3,5 timmar.

 

Utrustning & kläder:

På den här utflykten är det viktigt att du klär dig utifrån det isländska vädret som kan vara ombytligt och tufft: glöm inte mössa och handskar! Ta också bra skor som håller dig torr och varm, varma overaller ingår. Ta med kameran.

Vad händer om vädret är för dåligt?

Den här utflykten kan ställas in om vädret är för dåligt. Om utflykten ställs in får du möjligheten att åka med vid nästa tillfälle istället, eller pengarna tillbaka om du hellre önskar det.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 

Året runt
Dagligen
3 timmar
975

Norrskensturen

(A08)

Norrskenet, Aurora Borealis, är ett spektakulärt naturfenomen som ofta dansar som ett färgsprakande band över den arktiska himlen. På denna tur ger vi oss ut på landsbygden på jakt efter norrskenet. Vart turen går beror på väderleksförhållandena. Norrskenet har sitt ursprung i solen, där stora explosioner och elektriska stormar slungar ut varma gaser från solens inre och elektroniska laddade partiklar i stora moln ut i rymden. Dessa moln fångas in vid polerna av jordens magnetfält. När solpartiklarna krockar med gaserna i jordens atmosfär bildas detta mystiska och vackra ljus. Norrsken kan man se vid speciella väderförhållanden, vanligtvis när det är bitande kallt under stilla kvällar. Om vädret inte tillåter genomförs ej turen. Turen återbetalas då i efterhand, mot uppvisande av voucher.


Pris 2024: 785:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: 28 aug - 15 apr, dagligen.
Längd: 3 tim.
Barnpriser: Ja.
Övrigt: Var turen går är beroende av vädret.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

28 aug - 15 apr
Dagligen
3 timmar
785

Lavagrottor

(G09)

Upptäck och utforska den dolda världen i och under lavafältet vid Bláfjöll, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Det är en upplevelse utöver det vanliga att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar i alla möjliga storlekar och former, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går i underjorden, så ha rejäla skor och handskar. Denna resa i underjorden är en minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill ha en inblick i hur Island skapades.

Pris 2024: 1 180:- 


Ingår: Hjälm med pannlampa. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 2–3 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt mössa, vantar och bra vandringskängor. 

Obs! Vissa partier är trånga och mörka. Vi vill även poängtera att ni kommer att behöva krypa vissa partier för att ta er ner i grottorna och att gångarna kan vara hala. Oömma kläder och ordentliga skor rekommenderas starkt. Vi rekommenderar ej denna tur för de som har cellskräck, är mörkrädda eller är osmidiga. Kontakta gärna din säljare om du har frågor kring detta.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
2-3 timmar
1 180

Gyllene Cirkeln Express

(A07)

En eftermiddag som tar er med till några av Islands mest kända attraktioner. Möt landets naturfenomen vid de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Turen går från Reykjavik till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet" som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vakra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.


Pris 2024: 925:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska samt på skandinaviska på vissa turer torsdagar och söndagar. Inträde till Geysir museet. Upphämtning på hotell i Reykjavik.

Period: Året runt.
Längd: 6 timer.
Övrigt: Lunch ingår ej.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
6 timmar
925

Gyllene Cirkeln

(A01)

Första stopp är det geotermiska Geysirområdet med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Lunchstopp görs vid Geysir (lunch ingår ej). Här finns både kiosk/cafeteria med enklare rätter och en restaurang på Hotell Geysir med á la Carte och lunchbuffé.

Efter lunch åker vi en kort sträcka till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Dessutom besöker vi den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där får ni ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurka. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiske värme som Island har i överflöd. Tillbaka i Reykjavík vid 17-tiden.

Pris 2024: 1 000:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska samt skandinaviska på vissa turer fredagar och måndagar. Inträde till Geysir-museet. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavík.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 8 timmar.
Barnpriser: Ja. 
Övrigt: Lunch ingår ej, däremot görs ett lunchstopp.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
8 timmar
1 000

Glaciärvandring med isklättring

(G04)

Ta chansen att uppleva en glaciär och då inte vilken glaciär som helst. Denna tur tar oss till den frusna glaciärtungan Solheimajökull. En magnifik upplevelse, en rå och minst sagt ojämn isyta, ett område i ständig förändring. Vi utforskar glaciärsprickornas hemligheter och dess fantastiska isformationer. Vi kommer till en isvägg och försöker klättra upp för den. På hemvägen passerar vi det vackra vattenfallet vid Skogafoss. En upplevelse utöver det vanliga, något som många drömmer om men få som får möjligheten att uppleva.

Pri​s 2024: 2 660:-

Ingår: Glaciärutrustning. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Längd: 9 timmar (varav 3 timmar vandring/isklättring).
Period: Året runt, dagligen.
Åldersgräns: 14 år och minst skostorlek 35.
Barnpriser: 14-15 år: 50 %
Kräva förkunskaper: Inga.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt vandringskängor samt mössa och vantar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
9 timmar
2 660

River Fun Rafting from Reykjavik

(U01)

Hvítá är en vacker och rolig älv, en timmes bilfärd ifrån Reykjavík. I över 20 år har denna tur varit en av Islands mest populära äventyrsaktiviteter. Hvítá (uttalas: Kveetau) har en perfekt balanserad mix av fridfulla floddalar och adrenalinpumpande vågor och forsar. Vi åker forsränning i 7 km, och vid ett tillfälle får deltagarna möjlighet att hoppa från klippor ner i floden. Turen avslutas med bastu och badtunnor innan vi vänder åter mot Reykjavík.

Ingen borde lämna Island utan att ha upplevt det isländska flodernas kraft och sett Brúarhlöð sceniska floddalar längs Hvítá. För att inte tala om glaciärflodssimma på Island!

Pris 2024: 2 250:-


Ingår: Forsränning 7 km på Hvítá älv. Vid baslägret finns bastu och duschar. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Avgångar: 15 maj - 15 september. Dagligen.  
Längd: 7 - 8 timmar.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Åldersgräns: 11 år (10 år för halva forsränningen).
Tillval: Efter forsränningen lamm BBQ.
Övrigt: Ta med badkläder och handduk, varma kläder, gärna en varm tröja (ylle/fleece) som kan bli blöt under forsränningen samt ombyte.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Maj - Sep
Dagligen
7-8 timmar
2 250

Blå Lagunen

(A19)


Den berömda Blå Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik. Här njuter ni av det varma (36-39° grader) och mineralrika vattnet oavsett årstid.

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagunen och en geotermisk bastu.

Den Blå Lagunens varma vatten innehåller naturligt aktiva ingredienser såsom välgörande mineralsalter och gröna alger som hjälper dig att slappna av och undfly stressen och pressen i vardagen. Den vita kiselleran som skonsamt rengör och skrubbar din hy har en vitaliserande effekt, medan de blågröna algerna ger din hud näring och gör den mjuk och len. Mineralsalterna har en balanserande och avkopplande inverkan på både kropp och själ.

 

Pris 2024: 1 985:-
 


Ingår: Inträde till Blå Lagunen och handduk. Transfer t/r hotell i Reykjavík eller från Reykjavík bussterminal (BSI). 


Längd: 3-6 tim (flexibel tid för hemresa).
Barnpriser: Ja
Åldersgräns: 2 år.
Övrigt: Ej guidad tur. Bagage förvaras i låst bagagerum vid Blå Lagunen.


Reykjavík bussterminal (BSI) - Blå Lagunen:​​

Upphämtning från hotell: 0-30 min före avgångstid.
Ankommer Blå Lagunen cirka 45 minuter efter avgångstid.

Blå Lagunen - Reykjavík:

Ankommer Reykjavík cirka 45 minuter efter avgångstid. 

Keflavík flygplats - Blå Lagunen: 

Ankommer Blå Lagunen cirka 20 minuter efter avgångstid.

 


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
3-6 timmar
1 985
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00