Valskådning med ribbåt

(T07)

På den här turen med ribbåt får du se vacker natur, valar, lunnefåglar och Reykjavík från havet. På vägen ut till val-området stannar vi till vid Akurey där lunnefåglarna lever, sedan pumpar vi upp adrenalinet och testar ribbåtens fart när vi åker utåt mot valarna där vi sedan har gott om tid att se dessa mäktiga djur från nära håll. På vägen tillbaka till hamnen tar vi en vacker rutt längs Reykjavíks kustlinje – ett perfekt fotoögonblick!


Det är ingen slump att både polis och militär använder ribbåtar för att kunna genomföra snabba och precisa operationer. En ribbåt är väldigt lätt i förhållande till sin storlek (den här är 12 meter lång), går snabbt och kan navigera med stor precision även i besvärliga förhållanden. På just den här ribbåten finns så kallade “shock seats” som är både säkra och bekväma genom att de dämpar stötarna – något som andra ribbåtar i regel inte gör.

 

Pris 2024 | 1 520:-


Ingår:

• Ribbtur med guidning på engelska.
• Varma overaller, flytvästar, handskar och skyddsglasögon.
• Ett besök till Puffin-ön (under sommaren).
• Pick-up i Reykjavik.
 

Detaljer:

• Period: 15 april – 31 oktober, dagligen.
• Längd: 2 timmar.
 

Utrustning & kläder:

På den här utflykten är det viktigt att du klär dig utifrån det isländska vädret som kan vara ombytligt och tufft. Ta också bra skor som håller dig torr och varm, varma overaller ingår. Ta med kameran.

Vad händer om vädret är för dåligt?

Den här utflykten kan ställas in om vädret är för dåligt. Om utflykten ställs in får du möjligheten att åka med vid nästa tillfälle istället, eller pengarna tillbaka om du hellre önskar det.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 

15 April - 31 Oktober
Dagligen
2 timmar
1 520
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00