ATV & Valskådning

(H02)

Ge dig ut på ett fyrhjulsäventyr i den isländska vildmarken och njut av landets oförstörda kust under en valskådningstur.

Del 1: ATV- körning på Island

På morgonen hämtas du upp på ditt hotell och körs sedan till vårt ATV-basläger strax utanför Reykjaviks stadskärna. Vid ankomsten får du en säkerhetsgenomgång och instruktioner om hur du ska köra den tvåsitsiga fyrhjulingen av en expert. Fordonen är automatiska och enkla att köra även om du är en nybörjare. Ta sedan på dig den tillhandahållna overallen, hjälmen och handskarna. Åk på en testrunda innan du ger dig iväg bakom din guide.

Turen börjar med att ni först kör längs en asfalterad väg, förbi vackra kullar och sjöar. Efter en stunds körning svänger ni in på en fjällväg som tar er upp till toppen av berget Úlfarsfell. Känn adrenalinet pumpa när du dundrar upp och ner för berget. Bergets topp erbjuder dig en fantastisk utsikt över det majestätiska berget Esja, Blue Mountains, Reykjavik och dess omgivning, viken Faxafloi, halvön Reykjanes, och det geotermiska området Hengill. Du kan till och med få en chans att se Snafellsjokull i horisonten, förutsatt att vädret är klart. Hoppa sedan tillbaka upp på fyrhjulingen och njut av en spännande åktur nerför berget – det är en äkta adrenalinkick.

Del 2: Valskådning

Efter cirka en timmes körning återvänder ni till baslägret och sedan åker ni buss till Reykjavik för att bege er ut på valskådning. Ni hinner strosa runt en liten stund i Reykjaviks gamla hamn och äta en snabb lunch (på egen bekostnad) på en av restaurangerna eller kaféerna innan nästa aktivitet. Efter lunch går ni ombord på valskådningsbåten och om du vill kan du ta på dig den tillhandahållna overallen. Slå dig ner på däck eller i hytten för att avnjuta kryssningen i viken Faxaflói. Under turen berättar guiden fascinerande fakta om valar, sjöfåglar och lunnefåglar som finns på kusten ni passerar. Håll utkik efter bardvalar, knölvalar, tumlare, och vitnosdelfiner, och ha kameran i högsta hugg. Om du mot alla odds inte får syn på valar eller delfiner kommer du att få en gratisbiljett till en ny båtresa.

Efter cirka tre timmar på sjön återvänder du till hamnen i Reykjavik.


Pris 2024: 2 890:-


Ingår: Upphämtning på boende i Reykjavík. 1 timmes körning på fyrhjuling. Utrustning i form av hjälm, handskar och overall. 3 timmar valskådning. Engelsktalande guide. 
Priset är baserat på 2 personer/fyrhjuling. Mot tillägg kan du köra själv. 

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 7-8 timmar.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5. 
Åldersgräns: Min. 6 år för passagerare. 
Barnpriser: Ja.

Krav/Särskilda förkunskaper: Giltigt körkort för att få köra fyrhjuling. 
Övrigt: Ta med bra oömma skor. 


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

ATV & Valskådning
Året runt
Året runt
7-8 timmar
2 890