Gyllene Cirkeln Express

(A07)

En eftermiddag som tar er med till några av Islands mest kända attraktioner. Möt landets naturfenomen vid de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Turen går från Reykjavik till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet" som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vakra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.


Pris 2024: 925:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska samt på skandinaviska på vissa turer torsdagar och söndagar. Inträde till Geysir museet. Upphämtning på hotell i Reykjavik.

Period: Året runt.
Längd: 6 timer.
Övrigt: Lunch ingår ej.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
6 timmar
925
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00