Studieresa till Island

Upptäck Island genom att åka på studieresa hit. På den här resan får ni på nära håll uppleva den skiftande isländska naturen som verkligen är unik. Besök den berömda Blå Lagunen, se vattenfallet Gullfoss och utforska Islands inre med en grottvandring.

Programförslag

Dag 1: Blå Lagunen
Dag 2: Gyllene Cirkeln & Superjeep
Dag 3: Grottvandring
Dag 4: Hemresa.

Välkommen att kontakta oss!
Kontakta våra projektledare för mer information eller för att få ett skräddarsytt reseupplägg som är anpassat efter era önskemål.

Ring 08-640 67 00, sänd ett e-mail på groups@islandsresor.se eller skicka en offertförfrågan till oss.


Dag för dag-beskrivningen är endast ett förslag. Alla gruppresor är unika, så vi skräddarsyr ert arrangemang efter era önskemål. Priset på offerten beror på avresedatum, gruppens storlek, hotell och aktiviteter.

Programförslag

Blå Lagunen

Turen börjar med transfer från flygplatsen via Blå lagunen till hotellet. Blå lagunen är en världsberömd badanläggning med turkosblått vatten som håller en temperatur på 38-40° grader. Här får ni njuta och slappna av efter en lång resa, med massage för den som önskar. Efter badet fortsätter ni vidare till hotellet i Reykjavík för incheckning. Middag på restaurang i Reykjavík.

Dag 1

Höjdpunkter

  • Blå Lagunen
Den Gylne Sirkel med superjeep

Gyllene Cirkeln & Superjeep

Dagstur på cirka 8-10 timmar i fyrhjulsdriven superjeep. Här är det fart och spänning samt naturupplevelser som står på programmet. Turen börjar runt niotiden från hotellet i Reykjavík och drar inledningsvis iväg till det vulkaniska området runt vulkanen Hengill där kraftverket Nesjavellir förser Reykjavík med varmt vatten och ström. Vidare går turen genom nationalparken Þingvellir, där Islands första allting hölls år 930. Turen fortsätter över Lyngdalsheidi till Gullfoss och Geysirområdet, där ni äter lunch. Härifrån går turen mot Islands näst största glaciär Langjökull längs fjällvägar endast lämpade för våra fordon. På återresan blir det fotostopp vid explosionskratern Kerið, en 6500 år gammal vulkankrater.

Exempel på tillvalsaktiviteter som erbjuds på turen:

  • River Jet-tur på Hvítá
  • Snöskoterkörning på Langjökull.
  • Lunchbuffé på glaciären
  • Middag på restaurang i Reykjavík
     
Dag 2

Höjdpunkter

  • Gyllene Cirkeln

Grottvandring med teambuildning och fyrhjuling

Till jordens inre är temat för dagen, samt att köra fyrhjuling. Ni börjar med grottvandring innan förmiddagen avslutas med att köra fyrhjuling.

Teambuilding - grottvandring:
In i djupen! Att utforska Islands håligheter är en spännande och unik upplevelse. Träd in i en värld som en gång i tiden var glödhet, men som nu är mörk och frusen. Om vintern är det inte ovanligt med stalagmiter av is, som ger en utomjordisk känsla. Alla får hjälm och pannlampa innan det bär av ner i underjorden. De vikingar som inte hade någonstans att bo eller vara, bodde i grottor. Det handlade oftast om vikingar som hade blivit fredlösa efter att ha gjort något brott. Lavagrottorna formades av flytande lava som rann i tunnlar under berget och sedan kyldes av. När vulkanen sover utforskar ni det spännande nätverket av underjordiska gångar! Inne i gångarna blir spås ni på äkta vikingamanér, eller med runor. Alla får en souvenir som minne av tillfället. Ni styrker er med lite lokal snaps innan, men den är inte för svarta själar! En gammal spökhistoria skapar den rätta stämningen när ni letar efter ett skelett djupt nere i hålorna.

Dag 3

Hemresa

Transfer från hotellet till Keflavík flygplats.

Dag 4

Offertförfrågan – Grupp- och konferens Island

Välkommen att kontakta oss för en icke bindande offert.
Ring oss på 08-640 67 00 eller skicka e-post till groups@islandsresor.se eller fyll i formulär nedan.