Reseinformation Island 2023

Kirkjufell, Island.

Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för din nästa resa. Island är öppet utan restriktioner. 

Om våra Islandsresor under 2023

  • Våra resor går som planerat och många av dem har dagliga avgångar, andra har bestämnda datum. Om du har redan bestämt att du ska åka till Island under 2023 så rekommenderar vi att du bokar så snart du kan. Island är populärt och under högsäsong blir det ofta fullbokat.
  • ​Flygavgångar till Island.  Stockholm och Köpenhamn: Dagligen.
  • Unika upplevelser väntar dig på Island. Få andra länder i världen kan skryta med samma bredd av upplevelser som Island. Här kan du utforska en natur med de mest fantastiska underverken i världen! 

Island är öppet utan restriktioner!

Uppdaterad: 25 feb, 2022

Goda nyheter! Island slopar nu alla inreseregler och restriktioner fr.om. 25 februari 2022. Nu kan alla resenärer resa till Island, oavsett om de är vaccinerade eller ej. Det innebär att det inte heller kommer att vara några kontroller vid gränsen av vaccinpass eller PCR-tester. 


Boka tryggt med oss

Din trygghet är vårt största fokus. Vi vill att du som kund ska känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi garanterar kunskap, expertis och flexibla villkor som gör att du kan känna dig trygg under hela resans gång. 


Att köpa en paketresa ger dig största möjliga trygghet

Alla våra resor faller under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Vid köp av en paketresa hos Vulkanresor omfattas du som resenär av våra erforderliga resegarantier som vi som bolag ställt till Kammarkollegiet.


Boka med låg anmälningsavgift

Vid bokning betalar du 20% av resans pris i anmälningsavgift och resterande del betalas in 30 dagar före avresa. 


Starkt finansiellt skydd

Samtliga våra resor omfattas även av den statliga resegarantin. Det betyder att du har rätt till full ersättning om någon del av din paketresa inte förverkligas – såsom om vi som arrangör, ett flygbolag eller hotell försätts i konkurs.

 

Seljalandsfoss, Island.

 

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2023.


Vad händer om UD avråder från resor till Island?

Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.


Omfattas era resor av resegaranti?

Ja, samtliga våra resor omfattas av resegarantin. Resegarantilagen skyddar resenär som köper en paketresa av en arrangör som ställt garantier till Kammarkollegiet. Garantin ska säkerställa återbetalning till resenärer för alla resetjänster som inte kan utnyttjas p.g.a. insolvens, inkl. hemresa.

Observera att du som resenär inte skyddas av resegarantilagen om du enbart köper en flygresa, eller ett enskilt hotell, utflykt eller hyrbil. Nedan finns en länk till kammarkollegiet hemsida som visar att Vulkanresor AB har ställt resegaranti. Klicka dig sedan vidare till sidan, “Kolla din researrangör”. Sök sedan på vårt företagsnamn eller organisationsnummer (556538-2685).

https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier/du-som-ska-resa

Islandsresor | Vulkanresor AB 
Org.nr: 556538-2685
Mäster Samuelsgatan 60, vån 8
111 21 Stockholm
Tel.  08-640 67 00