Reseinformation Island 2024

Kirkjufell, Island.

 

Vulkanutbrott Island 2024 - Inget utbrott

Uppdaterad: 19 juli 2024

Ingen synlig vulkanisk aktivitet kan ses på Reykjaneshalvön just nu. Om du snart reser till Island är det fortfarande säkert att besöka, eftersom eventuella utbrott i denna region bara har påverkat ett litet, inneslutet område.

Det pågår för närvarande inget utbrott på Reykjaneshalvön. Den senaste startade den 29 maj 2024, men det har inte varit någon synlig aktivitet sedan den 24 juni. 

Har du bokat en resa eller funderar på att besöka Island? Du kan vara lugn, fortsätt med dina planer. Flygtrafiken till och från Keflavík flygplats fungerar som vanligt. Det är fortfarande fullt möjligt att njuta av Island. Kontakta oss om ni har frågor.


Om våra Islandsresor 2024-2025

Uppdaterad: 19 juli 2024

  • Våra resor går som planerat med dagliga avgångar, eller bestämnda datum. Om du har redan bestämt att du ska åka till Island under 2024 så rekommenderar vi att du bokar så snart du kan. Island är populärt och under högsäsong blir det ofta fullbokat.
  • Vi jobbar just nu på programmet för 2025. Många av resor går redan idag att boka (avresa t.om. 31/5), och övriga blir klara i aug/sep 2024. Kontakta oss om ni har frågor.
  • ​Flygavgångar till Island: Stockholm och Köpenhamn: Dagligen. Göteborg: utvalda veckodagar.
  • Unika upplevelser väntar dig på Island. Få andra länder i världen kan skryta med samma bredd av upplevelser som Island. Här kan du utforska en natur med de mest fantastiska underverken i världen! 

Boka tryggt med oss

Din trygghet är vårt största fokus. Vi vill att du som kund ska känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi garanterar kunskap, expertis och flexibla villkor som gör att du kan känna dig trygg under hela resans gång. 


Att köpa en paketresa ger dig största möjliga trygghet

Alla våra resor faller under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Vid köp av en paketresa hos Vulkanresor omfattas du som resenär av våra erforderliga resegarantier som vi som bolag ställt till Kammarkollegiet.


Boka med låg anmälningsavgift

Vid bokning betalar du 20% av resans pris i anmälningsavgift och resterande del betalas in 30 dagar före avresa. 


Starkt finansiellt skydd

Samtliga våra resor omfattas även av den statliga resegarantin. Det betyder att du har rätt till full ersättning om någon del av din paketresa inte förverkligas – såsom om vi som arrangör, ett flygbolag eller hotell försätts i konkurs.


Vad händer om UD avråder från resor till Island?

Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.


Omfattas era resor av resegaranti?

Ja, samtliga våra resor omfattas av resegarantin. Resegarantilagen skyddar resenär som köper en paketresa av en arrangör som ställt garantier till Kammarkollegiet. Garantin ska säkerställa återbetalning till resenärer för alla resetjänster som inte kan utnyttjas p.g.a. insolvens, inkl. hemresa.

Observera att du som resenär inte skyddas av resegarantilagen om du enbart köper en flygresa, eller ett enskilt hotell, utflykt eller hyrbil. Nedan finns en länk till kammarkollegiet hemsida som visar att Vulkanresor AB har ställt resegaranti. Klicka dig sedan vidare till sidan, “Kolla din researrangör”. Sök sedan på vårt företagsnamn eller organisationsnummer (556538-2685).

https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier/du-som-ska-resa

Islandsresor | Vulkanresor AB 
Org.nr: 556538-2685
Tel.  08-640 67 00

Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00