Inreseregler till Island

Kirkjufell, Island.

Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för din nästa resa. Island har öppnat upp sina gränser. Alla resenärer som har vaccinerat sig eller de som har haft Covid-19 och har antikroppar kan nu resa in till Island. I och med att vi har fri av- och ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka en resa idag.

Inreseregler till Island - Upplev Island 2021-2022!

Uppdaterad: 17 september 2021 

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19
Om du är fullt vaccinerad (+14 dagar) och har ett giltigt vaccinationsintyg kan du resa in till Island. Du behöver ta med dig ditt digitala vaccinationsbevis som finns att ladda ned på www.covidbevis.se. Tidigaste möjliga avresa är 14 dagar efter andra dosen. Alla vaccinerade personer behöver även ha med sig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa t​ill Island.

Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig. Barn födda år 2004 eller tidigare, behöver vara fullt vaccinerade för att slippa test och karantän. De behöver även ha med sig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 

Jag har haft Covid-19
​Du behöver ha med dig ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar för att kunna resa till Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området. Du behöver även ha med dig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. Det finns dock ett undantag, om du nyligen haft Covid-19, (från 14 dagar tillfrisknande och max 179 dagar), för dessa krävs inget negativt PCR test.

Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig eller har giltigt intyg på att de haft Covid-19. Barn födda år 2004 eller tidigare, behöver vara fullt vaccinerade för att slippa test och karantän. De behöver även ha med sig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19
Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt  genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad. Samtliga tester på Island är gratis.

 

Om våra Islandsresor under 2021-2022

  • Flygavgångar till Island 2021-2022 med Icelandair.  Stockholm och Köpenhamn: Dagligen.

  • ​De flesta aktiviteterna går som vanligt och alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.

  • Restauranger har öppet fram till 01:00 (servering slutar 24:00).

  • Island gör sitt yttersta för att du som besökare får en trygg och fantastisk vistelse. Island är ett land som har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset. Alla företag har höjt sina säkerhets- och städrutiner till följd av coronan. Som besökare förväntas du följa lokala myndigheternas restriktioner och rekommendationer för att skydda dig själv och andra.

  • Unika upplevelser väntar dig på Island. Få andra länder i världen kan skryta med samma bredd av upplevelser som Island. Här kan du utforska en natur med de mest fantastiska underverken i världen! 

Visa alla Islandsresor

Boka tryggt med oss

Din trygghet är vårt största fokus. Vi vill att du som kund ska känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi garanterar kunskap, expertis och flexibla villkor som gör att du kan känna dig trygg under hela resans gång. Just nu nu erbjuder vi alla som bokar sin resa med oss förbättrade av- och ombokningsvillkor, vilka innebär:

Fri ombokning fram till 30 dagar före avresa

Just nu! Du har nu möjlighet att boka om din resa fram till 30 dagar innan avresa utan någon kostnad. Du kan ändra resa, boende, ankomstdag eller reslängd. Så nu kan du kan tryggt planera din semester redan idag!


Att köpa en paketresa ger dig största möjliga trygghet

Alla våra resor faller under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Vid köp av en paketresa hos Vulkanresor omfattas du som resenär av våra erforderliga resegarantier som vi som bolag ställt till Kammarkollegiet.


Boka med låg anmälningsavgift

Vid bokning betalar du 20-30% av resans pris i anmälningsavgift och resterande del betalas in 30 dagar före avresa. 


Starkt finansiellt skydd

Samtliga våra resor omfattas även av den statliga resegarantin. Det betyder att du har rätt till full ersättning om någon del av din paketresa inte förverkligas – såsom om vi som arrangör, ett flygbolag eller hotell försätts i konkurs.


Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 7 september 2021 och framåt och tills vidare. För privat- och gruppresor för 10 personer eller fler gäller särskilda villkor. 

Seljalandsfoss, Island.

 

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2021.

Vad innebär de nya flexibla villkoren?

På våra resor till Island gäller fri ombokning fram till 30 dagar innan avresa. Dessa villkor gäller tills vidare och gäller samtliga våra resor till Island. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 7 september 2021 och framåt. 

Flexibla villkor för Islandsresors paketresor:

  • Mer än 30 dagar före avresa: Fri ombokning eller avbokningsavgift 15% av resans pris*.
  • 30-8 dagar: Avbokningsavgift 30% av resans pris*.
  • 7-0: Ingen återbetalning.

* I de fall resan innehåller flygbiljetter som inte kan avbokas utan kostnad tillkommer dessa.


Vad händer om Island har karantänregler när vi ska åka?

Om Island har karantänregler vid inresa när ni ska åka så räknas det som en väsentlig ändring av er resa, och då gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av inbetalt belopp


Vad händer om Island stänger sin gräns?

Detta räknas som en väsentlig ändring av er resa, och då gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av inbetalt belopp. 


Vad händer om UD avråder från resor till Island?

Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.


Gäller avbeställningsskyddet om jag får COVID-19 innan avresa?

Avbeställningsskydd som Vulkanresor säljer gäller endast om du har ett läkarintyg som säger att du ej kan resa på grund av din sjukdom.


Omfattas era resor av resegarantin?

Ja, samtliga våra resor omfattas av resegarantin. Resegarantilagen skyddar resenär som köper en paketresa av en arrangör som ställt garantier till Kammarkollegiet. Garantin ska säkerställa återbetalning till resenärer för alla resetjänster som inte kan utnyttjas p.g.a. insolvens, inkl. hemresa.

Observera att du som resenär inte skyddas av resegarantilagen om du enbart köper en flygresa, eller ett enskilt hotell, utflykt eller hyrbil. Nedan finns en länk till kammarkollegiet hemsida som visar att Vulkanresor AB har ställt resegaranti. Klicka dig sedan vidare till sidan, “Kolla din researrangör”. Sök sedan på vårt företagsnamn eller organisationsnummer (556538-2685).

https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier/du-som-ska-resa

Islandsresor | Vulkanresor AB 
Org.nr: 556538-2685
Mäster Samuelsgatan 60, vån 8
111 21 Stockholm
Tel.  08-640 67 00