Information angående Coronaviruset på Island

Aktuell information med anledning av Coronaviruset

Uppdaterad 2020-03-31

Just nu är det många som kontaktar oss och våra svarstider på telefon och mail är därför längre. Med anledning av den rådande situationen har vi även längre ledtider för återbetalningar, vilka just nu kan uppgå till 6-8 veckor, eller i vissa fall ännu längre.
 

Covid-19 på Island förväntas nå sin peak i mitten av april

Isländska myndigheter har vidtagit förebyggande åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset i landet. Man har varit snabb med att identifiera och om nödvändigt, sätta isländska invånare i karantän då de befunnit sig i högriskområden. Enligt en förutsägelsemodell som tagits fram av University of Iceland, så kommer Covid-19 mest troligt att ha sin peak i mitten av april. Samma modell visar att hälsomyndigheterna verkar ha lyckats med sina åtgärder för att förhindra en exponentiell ökning av Covid-19. Dessutom verkar de första resultaten från deCode Genetics tyda på en relativt låg spridningshastighet. Det finns inga restriktioner för resor till Island, eftersom resenärer med största sannolikhet inte kommer komma i kontakt med utsatta grupper.

Mer information (engelska):

 

Vad gäller för resor till Island 14 mars - 14 april 2020?

Med anledning av den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande till följd av det nya Corona-viruset avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller avresor 14 mars t.o.m. 14 april.
 

Just nu längre svarstider på telefon och mail
Med anledning av situationen med det nya Coronaviruset så har vi idag längre svarstider på telefon och mail. Om din resa påverkas av inställda resor eller flyg så kommer vi att kontakta dig så snart vi kan. Vi kontaktar alla resenärer som påverkas i tur och ordning med första prioritet på avresor närmast i tiden. 

 

Vad gäller för resor till Island 15 april 2020 och framåt?

Våra resor fortsätter som vanligt till Island.  Vi förlitar vi oss som alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till Island så genomförs alla resor som vanligt och vanliga av- och ombokningsregler gäller. Om förändringar skulle ske med kundernas inbokade resor kommer vi att informera om det. 

Det är viktigt att vara påläst och hålla sig uppdaterad före och under sin resa, genom att ta del av UD:s reseinformation samt information från Folkhälsomyndigheten och WHO. För mer information hänvisar vi till UD och Folkhälsomyndigheten.

Läs mer här:

 

Viktig information för turister på Island

  • Turister är välkomna till Island och vi hoppas ni får en trevlig vistelse.
  • Det är viktigt att samtliga resenärer tänker på sin hälsa, tvättar händerna noggrant och är medvetna om renligheten. Undvika att röra näsa, mun eller ögon.
  • Spridningen på Island är begränsad och turister som reser till Island behöver inte sättas i karantän.
  • Enligt en förutsägelsemodell som tagits fram av University of Iceland, så kommer Covid-19 mest troligt att ha sin peak i mitten av april.

Information från isländska regeringen (engelska):

 

Kontakta oss

Har ni frågor angående läget på Island, inför bokning av resa eller kring er kommande resa till Island är ni välkomna att maila in till oss.
E-mail: info@islandsresor.se

Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00