Geysir Strukkur in Iceland with people around

En isländsk klassiker!

Gullfoss, Geysir
och Thingvellir

Gyllene Cirkeln

(A01)

Första stopp är det geotermiska Geysirområdet med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Lunchstopp görs vid Geysir (lunch ingår ej). Här finns både kiosk/cafeteria med enklare rätter och en restaurang på Hotell Geysir med á la Carte och lunchbuffé.

Efter lunch åker vi en kort sträcka till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Dessutom besöker vi den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där får ni ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurka. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiske värme som Island har i överflöd. Tillbaka i Reykjavík vid 17-tiden.

Pris 2024: 1 000:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska samt skandinaviska på vissa turer fredagar och måndagar. Inträde till Geysir-museet. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavík.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 8 timmar.
Barnpriser: Ja. 
Övrigt: Lunch ingår ej, däremot görs ett lunchstopp.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
8 timmar
1 000
Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00