Thórsmörk Classic

Detta är en varierad tur där vi upplever många olika sidor av den isländska naturen. Turen inleds med en dag på stranden och ett dopp i den varma källan Seljavallalaug. Ritten in till Þórsmörk går på fina mjuka ridvägar i en storslagen vild natur. Väl inne i naturreservatet rider vi i Islands äldsta- och kanske enda skog där Guðmundur berättar många av alla de historier som finns om bergen. Dessutom rider vi in i den mäktiga klyftan Stakkholtsgjá där vattnet i många århundrande har format berget.

Vi bor gemensamt i fina små stugor med toalett, dusch och naturligt varm källa. Dagsetapper på 30 - 50 km (5 - 7 timmars ridning).

I paketet ingår

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 4 nätter i sovsäckslogi under ridturen, 1 natt på gästhem i Reykjavik.
 • Ridning 4 dagar. Dagsetapper på 20-35 km (4-6,5 timmars ritt).
 • Under ridturen ingår helpension (frukost, lunch och middag), dock ej middag sista kvällen.
 • Upphämtning t/r Reykjavík i anslutning till ridturen.
 • Guidning på engelska/svenska.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin. 
 • Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Avgångar 2021:

27 maj - 05 september.

Valbara alternativ vid bokning

 • Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
 • Avbeställningsskydd.
Fr. 17 600 :- 5 nätter
29 maj fr. 17 800:-
07 jul fr. 18 300:-
11 aug fr. 17 600:-

Beskrivning dag för dag

Ankomstdag

Upphämtning i Reykjavik BSÌ (busstation)  klockan 17.00. Välkomstmiddag och genomgång av vår tur. På gården finns bastu och Jacuzzi.

Dag 1

Ridning längs kustlandskap

Vi rider längs med kusten, vadar över sjön Holtsós till den svarta sanden Eyjafjallasandur och vidare till Steinar. Vi korsar road nr 1, rider upp i bergen Rauðafell och mot källan Seljavallalaug. Vi lämnar våra hästar och njuter i den naturligt varma källan. Mitt i denna storslagna vildmark äter vi lunch och beger oss sedan hemåt.

Dag 2

Berglandskap och vattenfall

Vi startar på gården och rider längs med bergskedjan Eyjafjöllum. Vi stannar vid den berömda grottan Paradis Hellir. Vid grottan berättar Guðmundur en kärlekshistoria om Anna och Hjalti. Vi svänger in i landet, rundar Núpsheiði och stannar vid vattenfallet Seljalandsfoss. Där låter vi hästarna vila medan vi går bakom vattenfallet. Vi rider på fina mjuka ridvägar och lämnar sakta civilisationen. Vi korsar några mindre floder innan vi är framme och sadlar av hästarna. Vi hoppar upp på lastbilsflaket och blir körda över den sista floden, Krossá. Hästarna tar sig själva över och vi når snart Húsadalur och en välförtjänt vila. Här tillbringar vi natten i en mysig liten fjällstuga.

Dag 3

Isländsk skog och klyftan Stakkholtsgjá

Morgonen gryr i Húsadalur och det är dags för ridning. Dagen rids i två etapper. Förmiddagen består av isländsk skog och eftermiddagen av klyftan Stakkholtsgjá. Vi rider in i området Almenningar där bönderna släpper sina får på sommarbete. Guðmundur kan namnet på alla bergstoppar och dalar och det finns lika många historier som namn. På eftermiddagen rider vi gemensamt in i klyftan Stakkholtsgjá innan ni utforskar området egen hand och häst. Vi sover i samma stuga som natten innan.

Dag 4

Sista riddagen

Det är sista riddagen och vi rider hemåt. Vi det här laget känner ni era hästar väl och vi rider i ett friskt tempo. Vi rider tillbaka på de fina ridvägarna och pausar bland annat vid den bron Gamlé Bro. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 19.00. Övernattning i gästhem.

Dag 5

Transfer till Keflavík - Hemresa

 Ni hämtas av flygbussen på ert hotell i anslutning till flygets avgång . Vänligen uppmärksamma att middagen sista dagen INTE är inkluderad i priset.

Dag 6