Klassiska rundresan

En vacker och klassisk rundresa! Du besöker några av de mest kända platserna runt ön och får en inblick i nationen Island - allt från varierande natur till spännande historia och kultur. Turen guidas på svenska och ni får bland annat uppleva klassikern Gyllene Cirkeln, brusande vattenfall, majestätiska berg, glaciärer, Islands sydligaste punkt Dyrhólaey och stadsrundtur i Reykjavík.

Avgångar 2021:

2020:  Maj - september: Onsdagar.

I paketet ingår:

 • Flygresa tur/retur till Island, inkl. skatter och bagage.
 • 7 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet (tillval Blå Lagunen).
 • Rundresa med svensktalande guide, enligt program.
 • Måltider: 7 frukostar, 5 middagar.
 • Inträde till museúm i Eyjafjallajökull visitor center.
 • Transfer vid hemresa från hotellet till flygplatsen.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.
 • Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Tillval (måste förbokas)

 • Bad i Blå Lagunen.
 • Valskådning Akureyri.
 • Utomhusbad vid Mývatn.
 • Båttur på glaciärlagunen Jökulssárlon.
 • Ridtur på islandshäst i Selfoss.

Om våra priser

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de bästa tillgängliga priserna som finns för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Fr. 20 635 :- 7 nätter
27 maj-10 jun fr. 20 645:-
01 jul-15 jul fr. 21 285:-
22 jul-26 aug fr. 20 635:-

Beskrivning dag för dag

Solfar

Ankomst till Reykjavik

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst tar ni bekvämt transferbussen direkt till hotellet i Reykjavík. Transferbussen står parkerad rakt utanför utgången och avgår från Keflavík flygplats i anslutning till ankommande flyg. Välj transfer med eller utan stop för bad i Blå Lagunen.

Spendera resten av dagen och kvällen till att utforska Reykjavik på egen hand. Ni övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Klettur.

 

Dag 1 Onsdag

Historisk bondgård och hästarnas dal

Vi åker norrut via Hvalfjordstunneln till Borgarnes och sedan vidare längre norrut till Skagafjördur - hästarnas dal. Vi besöker hembygdsmuseet i Glaumbaer (inklusive inträde). Härifrån fortsätter färden via Öxnadalsheidi till Nordlandets huvudstad Akureyri. Övernattning och middag på Hotel KEA Akureyri eller liknande

Dag 2 Torsdag

Akureyri och Mývatn

Vi fortsätter resan till Vattenfallet Goðafoss som ligger på vägen till Mývatn. Naturreservatet kring sjön Mývatn, är ett av Islands mest fascinerande områden. Här väntar fantastiska vulkaniska formationer, geotermisk aktivitet och så själva sjön, med sin varierade flora och fauna. Ni kan besöka de vridna lavaformationerna vid Dimmuborgir, utforska kratrarna vid Skútustaðir eller besöka Námaskarð, ett vulkaniskt området där sulfatgaser och ånga strömmar upp ur marken.

I området finns också ett naturligt utomhusbad, Jardbödin, som påminner om den Blå lagunen, värt ett besök för de som söker avkoppling efter några dagars strapatser. Övernattning på Hotel KEA Akureyri eller liknande.

Dag 3 Fredag
dettifoss

Fiskebyn Húsavík och mäktiga vattenfall

Vi lämnar Akureyri och börjar dagen med att besöka vulkan Krafla nära Myvatn. På vägen till Egilsstaðir passerar vi Dettifoss, ett 44 meter högt vattenfall som klyver landskapet med en överväldigande kraft. Dettifoss är Islands största vattenfall och hör till de mest kraftfulla vattenfallen i Europa i fråga om storlek. Gå försiktigt fram till kanten och upplev kraften i det rasande fallet, men se upp för blöta och hala stenar så att ni inte halkar. Vi lämnar Egilsstaðir för att färdas genom de glest bebyggda och vackra östfjordarna. Övernattning och middag på Hotel Bláfell, Breiddalsfjördur eller liknande.

Dag 4 Lördag

Grön nationalpark och vit glaciär

Ni åker längs den dramatiska och unika kustlinjen vid östfjordrarna. Ni passerar Djupivogur och Höfn. Inte så långt från Höfn, vid Vatnajökulls fot finns glaciärlagunen Jökulsárlón. Här flyter isberg som lossat från glaciären omkring och hela vyn är sagolik. I glaciärtungorna träder den tusenåriga ismassan fram i sin rena, klarblå färg. Från lagunen rinner en cirka en km lång flod ut i Atlanten. Har du tur får du se nyfikna sälar sticka upp sina huvuden i bränningarna. Ni har möjlighet att ta en kortare båttur på glaciärlagunen bland isbergen.

Färden går vidare till Skaftafell Nationalpark, en vacker, grön oas nedanför Örfærajökull, den högsta toppen på Island (2119 m). Övernattning och middag på Hotel Klaustur eller liknande.

Dag 5 Söndag

Svarta lavafält och Islands sydligaste punkt

Vi inleder dagen med att passera lavafälten i Eldhraun och betrakta de svarta glaciärdynerna i Mýrdalssandur. Resan fortsätter till Reynisfjara, känd för de dramatiska, svarta, kolumnformade basaltklipporna som reser sig upp ur havet. Enligt legender är klipporna troll som förstenats. Något väster om Vík hittar ni udden Dyrholaey, Islands sydligaste punkt.

Nästa stopp är Skógar och dess vattenfall Skógafoss, med sin imponerande fallhöjd på 60 meter. Dagens sista sevärdhet är vattenfallet Seljalandsfoss. Ta stigen som går bakom fallet, men se upp för hala stenar.  Därefter besöker vi Eyjafjallajökull Visitor center där en film visas om det ökända vulkautbrottte 2010 (inklusive inträde).

Färden fortsätter via Hella och Hvolsvöllur till Selfoss. Övernattning och middag på Hotel Selfoss**** eller liknande. Hotellet har ett fint SPA som vi kan rekommendera.

Dag 6 Måndag

Gyllene Cirkeln

På Island finns det gott om naturunderverk. Starta dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet innan en utflykt till den Gyllene Cirkeln. Ni börjar med att besöka ett av landets vackraste vattenfall, Gullfoss. Nästa stopp på turen blir det geotermiska området kring Geysir där ni får uppleva den aktiva gejsern Strokkur som var femte minut sprutar en kokhet vattenkaskad högt i skyn. Ni fortsätter vidare till nationalparken Thingvellir, platsen där två kontinentalplattor möts.

Från Thingvellir åker vi till Reykjavik där och stannar till vid Perlan varifrån vi kan beskåda utsikten över Reykjavik med omnejd. Vi övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Klettur. Kvällen fri till egna aktiviteter.

Obs!
Anmäl att du vill bli hämtad av flygbussen från Reykjavík Excursions i receptionen på ditt hotell kvällen innan hemresan. Du väljer själv vilken av bussens avgångar du vill åka med, men se till att vara på flygplatsen i god tid. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen senast 2 timmar innan avgång.

Dag 7 Tisdag

Hemresa

Hemresa tidigt på morgonen. Flygbussen hämtar er på hotellet och kör er till Keflaviks flygplats för hemresa.

Dag 8 Onsdag
Kundservice, vardagar 09:00-13:00 08-640 67 00