Resevillkor

 

Resevillkor för våra paketresor

Här nedan är våra nuvarande avbokningsvillkor. Dessa gäller för nybokningar fr.o.m. 22 september 2022 och tillsvidare. För äldre bokningar finns dina villkor på din (första) bokningsbekräftelse.

 • Mer än 30 dagar före avresa, avbokningsavgift 20% av resans pris.
 • 30-16 dagar före avresa, avbokningsavgift 50% av resans pris.
 • 5-0 dagar före avresa, ingen återbetalning.

Villkor vid händelse av att UD avråder från att resa till Island

 • Vid avbokning till följd av reseavrådan från Utrikesdepartementet gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan.

 • Vi följer paketreselagen och förlitar oss på UDs reserekommendationer, vilket vi tillämpar för bokningar med mindre än 15 dagar till avresa.


Allmänna resevillkor för paketresor

Islandsresor är genom Vulkanresor medlem i Svenska Resebyråföreningen och tillämpar de regler som häller enlgit paketreselagen. Paketreselagen bygger på ett EU-direktiv och huvudsyftet är att säkerställa en miniminivå för konsumentskydd vid paketresor. Nedanstående villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande "arrangören"), och vid köp av paketresa.

På följande länk kan du ladda ner villkoren i PDF-format

http://www.islandsresor.se/sites/islandsresor/files/srfs-resevillkor.pdf

 


Islandsresors särskilda villkor


Ändringar

Ändringar av bokning som innebär annan avresedag eller annat arrangemang debiteras ändringsavgift om 400 kr per bokning, under förutsättning att arrangemanget är möjligt att ändra. I vissa fall tar flygbolagen ut ändringsavgifter, dessa avgifter tillkommer då, vilket vi naturligtvis upplyser om i förväg.


Flygresor och tidtabeller

Flygtider som är angivna i prislistan och färdhandlingar är preliminära och kan komma att ändras.


Inställelse av resor

Islandsresor genomför samtliga gruppresor som har minst 10 deltagare. Om Islandsresor inte har detta antal deltagare fyra veckor före avresa har företaget rätt att ställa in resan. Resenär har då inte rätt till skadestånd.


Vid skada/olycksfall på plats

Vid skadefall så begär intyg av polisen, vid sjukdom eller olycksfall så begär intyg av läkare. Intyget erfordras vid skadereglering hos ditt försäkringsbolag.


Reseförsäkring

Reseförsäkring kan tecknas både som ett tillägg till hemförsäkring med reseskydd och om du saknar hemförsäkring. Vi rekommenderar att ni kontaktar ert försäkringsbolag eller exempelvis Global Reseskydd. Reseförsäkring är helt resenärens angelägenhet och ej arrangörens. Sjukförsäkring från svensk försäkringskassa gäller på Island. Ta med dig ditt försäkringsbevis. Om du är gravid ber vi dig vara uppmärksam på att speciella regler gäller både för flygresa och försäkring.


Reklamationsfrist

Naturligtvis utgår vi ifrån att du blir nöjd med din resa. Skulle ändå en tvist uppstå vill vi att alla reklamationer görs omedelbart till den som tillhandahåller tjänsten, reseledare eller Islandsresor. Detta är nödvändigt för att snabbt kunna åtgärda problemet. Krav på prisavdrag eller skadestånd ska sändas in till Islandsresor så snart som möjligt.


Avbeställningsskydd

Avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. Vi erbjuder ett traditionellt avbeställningsskydd, som gäller vid sjukdom och som kräver sjukintyg av läkare. Kostnad är 595 kr per person. Avbeställningsskydd innebär att du får tillbaka hela resebeloppet utom en självrisk på 600 kr. Härigenom är du som resenär skyddad mot andra kostnader än vad som anges ovan i samband med sjukdom, olycksfall eller dödsfall hos dig eller nära anhöriga, enligt vad som anges i punkt 3.2.1-3.2.3, i de allmänna resevillkoren. Avbeställningsskydd kan endast tecknas vid bokning av resan, måste betalas tillsammans med första betalningen. Avbeställningsskydd är personligt och återbetalas ej vid avbokning av resan. Avbeställningsskydd kan tecknas av alla privatresenärer men ej av företag och grupper. Avbeställning skall göras snarast när ett hinder för resan uppkommer. Gravida får teckna avbeställningsförsäkring så länge det vid hemresedatum är mer än 8 veckor kvar till planerad födsel. Hemresa senast under 31:a veckan.


Avbokningsregler

Du kan avboka muntligen till någon av våra resekonsulter. Kontakta oss på telefon under vardagar 08:00-17:00.

För avbokningsregeler för din paketresa, se ovan eller din bokningsbekräftelse. 


Villkor för avbokning av paketresa vid händelse av att UD avråder från att resa till Island:

 • Vid avbokning till följd av reseavrådan från Utrikesdepartementet gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan.
 • Vi följer paketreselagen och UDs reseavrådan gäller för bokningar med mindre än 15 dagar till avresa.

Avbokningsregler - Enskilda produkter

Hotell/utflykter - Tidpunkt för avbokning

 • 60 - 26 dagar före avresa - 10% av priset.
 • 25 - 15 dagar före avresa - 20% av priset.
 • 14 - 7 dagar före avresa - 50% av priset.
 • Mindre än 7 dagar före avresa - ingen återbetalning.

 Notera: Kostnaden för hotellrum som inte är återbetalningsbara, betalas inte tillbaka oavsett tidpunkt för avbokning.

Hyrbilar - Tidpunkt för avbokning

 • 60 - 26 dagar före avresa - 10% av priset.
 • 25 - 7 dagar före avresa - 50% av priset.
 • Mindre än 7 dagar före avresa - ingen återbetalning.

 

Kundservice, vardagar 09:00-17:00 08-640 67 00