Southern Comfort

På denna ridresa spenderar vi 3 dagar ridande på natursköna vägar i varierad terräng. Ni bor bekvämt på miljöcertifierade Hótel Eldhestar***+ eller i ett närliggande hotell. Vi rider i området runt vulkanen Hengill och utforskar de storslagna kontrasterna i den isländska naturen: starkt strömmande glaciärvatten i floden Ölfusá, varma bäckar i Reykjadalur, säregna klippformationer – bara för att nämna några exempel på spännande upplevelser.

I paketet ingår

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 3 nätter på Hótel Eldhestar, samt 1 natt på hotell/gästhem i Reykjavík.
 • Ridning 3 dagar. Dagsetapper på 20-35 km (4-7 timmars ridning).
 • Helpension (frukost, lunch och middag), ej middag sista kvällen.
 • Transfer från/till Reykjavik i anslutning till ridturen.
 • Guidning på engelska/svenska.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin. 
 • Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Avgångar 2023-2024:

Maj - september

Valbara alternativ vid bokning

 • Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
 • Avbeställningsskydd.
Fr. 16 850 :- 4 nätter
maj - jul fr. 16 850:-
aug - sep fr. 16 900:-

Beskrivning dag för dag

Ankomst

Efter ankomst till Keflavíks flygplats tar du flygbussen mot Reykjavík, till BSÍ. Där väntar en representant från Eldhestar och vidare transport sker till Eldhestars gård Vellir, strax utanför samhället Hveragerði. Vi äter en välkomstmiddag och går igenom detaljerna inför de följande dagarna.

Dag 1

Ölfusá

Dagens ridtur visar hur det vackra landskapet öppnas upp mellan bergen och havet på södra Island. Vi rider längs floden Ölfusá och ner till en ö i floddeltat. Sedan vänder vi upp mot bergen och fortsätter längs Reykjafjall Mountain, där både får och hästar betar under sommaren. Innan middagen finns möjlighet att mjuka upp i vildmarksbaden på Hotel Eldhestar eller i det stora och varma vildmarksbadet i Hveragerði's berömda pool.

Dag 2

Reykjadalur

Denna dag erbjuder magnifika vyer som visar den isländska naturens många skepnader. Vi rider genom lavafält mot de gröna kullarna i dalen Reykjadalur. I dalen Reykjadalur får vi se varma källor och ta ett avkopplande bad i en varm bäck. På väg tillbaka till gården Vellir, kan du njuta av en fantastisk utsikt över vattenfallet Djúpagilsfoss och sedan hela vägen ner till kusten, där vi kommer att kunna se Västmannaöarna på en klar dag. Detta är en unik möjlighet att uppleva den isländska naturen i all dess mångfald.

Dag 3

Ingólfsleden

Du kommer att rida på utmärkta töltsvägar och efter en naturskön led i fotspåren av den första nybyggaren Ingólfur Arnarsson, längs berget Ingólfsfjall som är uppkallad efter honom. På vägen kommer du att se en kopia av en vikings långhus. När du är klar med din ridning för dagen, runt klockan 15.30, kan du värma dig med en kopp kaffe eller te och njuta av en bit av hembakad tårta. Transport till er inkvartering i Reykjavík.

Dag 4

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats. 

 

Dag 5