Eldhestars bästa

Upplev Eldhestars bästa dagsridturer på södra Island. Vi rider i en mindre grupp och bor bekvämt på miljöcertifierade Hotell Eldhestar***+. Vi besöker bland annat kratersjöarna Kattatjarnir, nationalparken Thingvellir och dalen Reykjadalur.

I paketet ingår

 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • 4 nätter på Hótel Eldhestar***+, samt 1 natt på hotell i Reykjavik.
 • Ridning 4 dagar - 75 km.
 • Helpension (frukost, lunch och middag), dock ej middag sista kvällen.
 • Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
 • Guidning på engelska/svenska.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin. 
 • Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Avgångar 2024-2025:

Maj - september.

Valbara alternativ vid bokning

 • Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
 • Avbeställningsskydd.
Fr. 24 350 :- 5 nätter
maj - jul fr. 24 350:-
aug - sep fr. 25 050:-

Beskrivning dag för dag

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Turdeltagarna anländer på Keflaviks flygplats, Island. Vi tar bussen från Keflavik till Reykjavik (BSÍ) och blir mottagna av representanter från Eldhestar kl.17.30 - 18.00, vilka ordnar vidare transport till vår gård Vellir som ligger i närheten av Hveragerdi. Där blir vi inkvarterade på Hótel Eldhestar. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar.

Dag 1

Ridtur Ölfusforir

Efter en uppvärming i Vellirs paddock beger vi oss till den mäktiga floden Ölfusá. Vi rider genom Ölfusforir där vi bör se fåglar av olika slag. Långt i öster ser vi Eyjafjallajökull samt vulkanen Hekla. Vi tar oss längs den västra stranden av Ölfusá, ridning med mycket trevligt spår. Slutligen når vi den södra stranden av Island och svänger västerut längs kusten. Vi avslutar dagen nära samhället Þorlákshöfn och kör tillbaka till Vellir.

 

Dag 2

Ridtur längs Hengill

Vi börjar dagen i Kolvidarhóll. Vi rider norrut längs Húsmúli och Hengills berg. Vi når Engidalur dalen och fortsätter längs en smal stig. Vi sitter av och leder hästarna genom en smal klipp passage till den vackra Marardalur (Hästarnas dal). Vi fortsätter längs Hengill och sedan väster om Sköflungur på fina ridstigar. Norr om Sköflungur kommer vi så småningom att få en fin utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön är vid en klippa där islänningarna hade sina demokratiska möten som i hundratals år som kallades för Althingi. Vi fortsätter till Heiðarbær, där vi avslutar dagen.

Dag 3

Ridtur vid Thingvellir nationalpark

Idag rider vi vid nationalparkenThingvellir. Vi passerar övergivna gårdar som Hrautún och Skógarkot. Från gården Gjábakki har vi en enastående utsikt över nationalparken. Vi kan se sjön Thingvallavatn, den största sjön på Island. Detta är också det område där den nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts. Vi fortsätter längs en gammal väg till Kringlumýri för en bra paus och sedan rida en mycket trevlig stig som kallas Drift. Vi avslutar dagen nära Kaldárhöfði, där floden Sogið rinner ut ur sjön Thingvallavatn.

Dag 4

Ridtur längs Reykjadalur

Vi rider uppåt i bergen och får återigen en fantastisk utsikt över sjön Thingvallavatn. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi längs två vulkaniska kratersjöar, Kattartjarnir. Vi klättrar uppför en sluttning och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 17-tiden. Övernattning i Reykjavik.

 

Dag 5

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats. 
 

 

Dag 6