Äventyr kring vulkanen

Turen går över vulkanen Hengills svarta lava, in i Marardalur – en grön lockande dal som kallas för hästarnas dal. Vi rider vid foten av det sägenomspunna bergspartiet Jórukleif och fortsätter längs med stranden av Islands största sjö Thingvallavatn, nära den klyfta där islänningarna i århundraden hållit ting. Vi rider i en mindre grupp och bor bekvämt på miljöcertifierade Hotell Eldhestar★★★+ eller på Eldhestars gästhem. 

I paketet ingår

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • Välj mellan 3 nätter på Eldhestars gästhem eller Hotell Eldhestar★★★+.
 • 1 natt på valfritt hotell i Reykjavik.
 • Ridning 3 dagar. Dagsetapper på 20-30 km (4-7 timmar).
 • Helpension (frukost, lunch och middag), ej middag sista kvällen.
 • Upphämtning t/r Reykjavik i anslutning till ridturen.
 • Turerna guidas på engelska/svenska.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin. 
 • Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Avgångar 2023-2024:

Maj - september.

Valbara alternativ vid bokning

 • Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
 • Avbeställningsskydd.
Fr. 18 550 :- 4 nätter
maj - jul fr. 18 550:-
aug - sep fr. 19 400:-

Beskrivning dag för dag

Ankomst till Island - Eldhestars gård Vellir

Du anländer på Keflaviks flygplats och tar sedan flygbussen till Reykjavik (BSÍ). Där blir ni mottagna av representanter från Eldhestar kl.17.30 - 18.00, vilka ordnar vidare transport till deras gård Vellir som ligger i närheten av Hveragerði. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar.

 
 

 

Dag 1

Ridtur Hveragerdi - Kolvidarhóll

Från Hveragerdi följer vi den gamla vägen till Hellisheidi. När vi kommer till heden fortsätter vi till vulkanen Hengill, längs med lavafältet Kristnitökuhraun. Denna lava kom från Hengils utbrott år 1000, samma år Island officiellt övergick till kristendomen. De gamla sägnerna säger att utbrottet var en hämnd av de gamla gudarna Tor, Oden och Frej. Vi fortsätter pa vägen mellan lava och kullar "milli hrauns og hlíðar", ner till Kolvidarhóll. Där har folk stannat för att vila i århundraden. Vi spenderar natten på Eldhestars gård Vellir.

 

Dag 2

Ridtur Kolvidarhóll - Nesjavellir

Vi fortsätter norrut, nedan fjällen Húsmúli och Hengill. Vi sitter av och leder hästarna genom den trånga klyftan till Marardalur, Hästarnas dal. Därefter passerar vi Dyrfjöll (Dörr-bergen) och när vi når bergtoppen har vi utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön ligger vid den klyfta där islänningarna i hundratals år haft sina demokratiska möten, Allting. Vägen fortsätter till Nesjavellir och vi lämnar hästarna och åker bil till Vellir för middag och övernattning.

 

Dag 3

Ridtur Nesjavellir - Reykjadalur - Hveragerdi

Vi rider uppåt i bergen och genom en klyfta där det rinner en å. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi över en sandslätt tills gräset tar mer och mer överhand i dalen Þverárdalur. Vi klättrar uppför en sluttning vid sidan om ett vattenfall och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 17-tiden. Övernattning på valt hotell i Reykjavik.

Dag 4

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats.

Dag 5