Bad og spa

Spaupplevlse på Island!

Laugar Spa och Fontana

Reykjavik. Tjörning.

Spahelg i Reykjavík

Unna dig några dagar och må riktigt bra! Detta paket tar dig med till de varma källornas land, där ni besöker några av Islands bästa spa-anläggningar. Starta resan med ett avslappnande bad i Sky Lagoon där du badar utomhus i naturligt uppvärmt vatten på geotermisk aktivitet. På resan får du även uppleva några av Islands största sevärdheter på utflykten Gyllene Cirkeln. På vägen stannar ni för att bada i Fontana ångbad. Dagen efter görs ett besök till det exklusiva Laugar SPA där en härlig en timmes massage väntar på er. Allt är uttänkt för att du ska komma hem utvilad och med ny energi!

I paketet ingår

 • Flygresa tur/retur till Island, inkl. skatter och bagage.
 • 3 eller 4 nätter på valt hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
 • Transfer vid ankomst och hemresa.
 • Inträde till Sky Lagoon, lån av handduk.
 • Heldagsutflykt till Gyllene Cirkeln (8 tim).
 • Inträde till Fontana ångbad.
 • Inträde och massage (60 min) på Laugar Spa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via statliga resegarantin. 

Avgångar 2023-2024:

Året runt: dagligen

Direktflyg

Direktflyg från Stockholm. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.


Prisinformation

Våra paketpriser är angivna som pris per person.
Priserna varierar med hur mycket som är bokat på flyget och vilket hotell som väljs.
Ett normalt pris för resan kan vara upp till 2000 sek högre än våra frånpriser.
Vid sökning/bokning får du alltid det bästa priset vi kan erbjuda på sökt datum.

Fr. 11 500 :- 3 nätter
jan - mar fr. 12 200:-
apr - jun fr. 11 500:-
jul - sep fr. 14 700:-
okt - dec fr. 12 150:-

Beskrivning dag för dag

Den Blå Lagune

Ankomst, Sky Lagoon och incheckning

Från flygplatsen åker ni till Sky Lagoon, en fantastisk spa-anläggning med 7 stegs ritual och infinity pool som ligger i utkanten av Reykjavík. Koppla av i det varma och inbjudande vattnet som är naturligt uppvärmt på geotermisk energi. Efter badet åker ni vidare till ert hotell i Reykjavik för incheckning.

Dag 1

Höjdpunkter

 • Sky Lagoon

Gyllene Cirkeln med Fontana ångbad

Idag får ni uppleva några av Islands allra störstra sevärdheter som vattenfallet Gullfoss, det geotermiska området Geysir och den vackra nationalparken Thingvellir med sin rika historia. Längs vägen görs ett stopp för ett bad i Fontana ångbad som är byggt över naturligt varma källor. Efteråt åker ni tillbaka till Reykjavík. Kvällen till eget förfogande.

Dag 2

Höjdpunkter

 • Gullfoss
 • Geysiren Strokkur
 • Nationalparken Thingvellir
 • Fontana ångbad
Laugar Spa

Massasge och spa på Laugar Spa

Efter en god natts sömn går turen till Laugar Spa som ligger i hjärtat av Reykjavík och är Nordens största spa. Här finns skönhets- och massagesalonger, fitness center, utomhus- och inomhusbassänger och ett exklusivt spa. På Laugar Spa får ni en härlig entimmes massage. Möjlighet att äta lunch där. På eftermiddagen kan ni gå i butiker, fika på café eller koppla av på hotellet. Kvällen till eget förfogande.

Dag 3

Höjdpunkter

 • Laugar Spa
 • Massage
 • Reykjavík
Solfar

Hemresa eller fri dag i Reykjavík

Om ni väljer att stanna 4 nätter är sista dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavík. Känn stadens puls, livliga nöjesliv och njut av dess unika kultur där gammalt och nytt lever i en skön symbios. För er som suktar efter mer äventyr finns det gott om spännande aktiviteter att välja mellan från vårt breda utbud, valskådning, stadsrundtur, glaciärvandring, ridtur med islandshäst m.fl. Kvällen är fri för fortsatta upptäckter i Reykjavík.

För er som stannar 3 nätter åker ni hem under dag 4. Transfer från hotellet i god tid före er flygresa från Keflavík.

Dag 4

Hemresa (4-nätters paket)

Transfer från hotellet i god tid före er flygresa från Keflavík.

Dag 5

Möjliga tillval

Aktivitet
Period
Avgångar
Längd (h)
Pris

Ridtur - Siggituren

(C13)

På den här turen får ni det bästa vi har att erbjuda varje gång. Beroende på väder och vind, era önskemål och ridvana, ger vi oss ut på en 1,5-2 timmars tur i områdena kring Eldhestar gård.

Pris 2023 | 995:-


Ingår: 1,5–2 timmars ridning. Guidning på engelska eller skandinaviska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 4,5-5 timmar
Åldersgräns: 7 år.
Övrigt: Lunch ingår ej. Ni får låna regnkläder och hjälmar, vintertid även med vinteroveraller, gummistövlar, raggsockar och vantar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4,5-5 timmar
995

Valskådning

(T01)

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjavik hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

 

Pris 2023 | 955:-


Ingår:

• Båttur med professionell guidning på engelska.
• Ny gratisbiljett om ni inte får se valar.
• Varma flyt-overaller för bekvämlighet och säkerhet.
• Pick-up i Reykjavik.
 

Detaljer:

• Period: Året runt.
• Längd: 3–3,5 timmar.

 

Utrustning & kläder:

På den här utflykten är det viktigt att du klär dig utifrån det isländska vädret som kan vara ombytligt och tufft: glöm inte mössa och handskar! Ta också bra skor som håller dig torr och varm, varma overaller ingår. Ta med kameran.

Vad händer om vädret är för dåligt?

Den här utflykten kan ställas in om vädret är för dåligt. Om utflykten ställs in får du möjligheten att åka med vid nästa tillfälle istället, eller pengarna tillbaka om du hellre önskar det.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 

Året runt
Dagligen
3 timmar
955

Lavagrottor

(G09)

Upptäck och utforska den dolda världen i och under lavafältet vid Bláfjöll, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Det är en upplevelse utöver det vanliga att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar i alla möjliga storlekar och former, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går i underjorden, så ha rejäla skor och handskar. Denna resa i underjorden är en minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill ha en inblick i hur Island skapades.

Pris 2023: 1 035:- 


Ingår: Hjälm med pannlampa. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 2–3 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt mössa, vantar och bra vandringskängor. 

Obs! Vissa partier är trånga och mörka. Vi vill även poängtera att ni kommer att behöva krypa vissa partier för att ta er ner i grottorna och att gångarna kan vara hala. Oömma kläder och ordentliga skor rekommenderas starkt. Vi rekommenderar ej denna tur för de som har cellskräck, är mörkrädda eller är osmidiga. Kontakta gärna din säljare om du har frågor kring detta.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
2-3 timmar
1 035

Vandring och bad i varma källor

(G08)

Vandringsturen utgår ifrån Hveragerði, staden med blommor och heta källor, beläget i den vackra Reykjadalur. Där uppe rinner heta källor från berget Hellisheiði ner i dalen och skapar den ideala platsen att bada i varma, naturliga och orörda strömmar. Dalen har också ett otroligt utbud av geotermiska källor och vi kommer att se allt från små gurglande smältande pölar till vibrerande heta pooler med vatten. Efter bad vandrar vi ner till Hveragerði igen.

Det här är en halvdagsutflykt som passar alla som vill ta del av den isländska naturen till fots. Vädret har nästan ingen betydelse, det blir snarare en förhöjd upplevelse om vinden viner och regnet faller, eller varför inte att det snöar när vi badar!

Pris 2022-23: 1 955 :-


Ingår: Vandring ca 4 timmar inkl. bad. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 6 timmar.
Period: Hela året utvalda veckodagar.
Svårighetsgrad: 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.
Minimum: 2 personer.


Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxor samt vandringskängor. Mössa och vantar rekommenderas. Under höst och vår, om vädret tillåter, ges möjlighet till bad i varma källor, ta då med handduk och badkläder.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Hela året
Utvalda veckodagar
6 timmar
1 955

Snorkling i Silfra

(G14)

Möjligheten att simma mellan två kontinentalplattor kommer inte ofta, men på den här utflykten är det just det du får prova på. I den världsarvslistade nationalparken Þingvellir finns den vattenfyllda sprickan Silfra, vars kristallklara glaciärvatten bjuder in er till magisk snorkling mellan den eurasiska och den nordamerikanska kontinentalplattan. Uppifrån ser Silfra-sprickan ut som vilket vatten som helst, men under ytan gömmer sig märkliga stenformationer på båda sidor och flera sektioner av sprickan har fått beskrivande namn (vad sägs till exempel om Silfra Cathedral?). En kunnig guide ser till att ni får varma torrdräkter som skyddar mot det kalla vattnet och ger er också en grundlig genomgång av hur dykningen går till innan ni hoppar i. Har du en vattentät kamera rekommenderar vi att du tar med den, för ett sådant här fototillfälle får du inte uppleva många gånger i livet.

Observera!
För att delta på denna utflykten så behöver du ta del av följande handbok för snorkling. I handboken hittar du bra tips och information, men även vissa medicinska krav som man behöver uppfylla för att delta i utflykten.
Handbok för snorkling:Handbok för snorkling 

Pri​s 2023: 2 105:-


Ingår: Upphämtning i Reykjavik, guidad snorkling i Silfra, torrdräkt, handskar och luva i neopren, simfötter, snorkel och cyklop, inträde till Silfra-området samt varm choklad och kakor.

Längd: 4 -5 timmar
Avgångar: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: Utflykten passar alla med normalgod fysik.
Åldersgräns: Min 16 år och Max 65 år.

Krav/särskilda förkunskaper:
​- Simkunnig.
- Väga minst 45 kg och vara minst 150 cm lång.

Övrigt: Underställ eller långärmade kläder i ull eller fleece (undvik bomull!) att ha under torrdräkten, inklusive varma ullstrumpor. Ta med ett extra ombyte för säkerhets skull.

Vad är snorkling?
Deltagarna simmar i torrdräkter genom det kristallklara vattnet. Alla andas genom snorklar så man har fri sikt över landskapet under vattenytan. Man simmar med fenor för att göra saker och ting enklare.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4 -5 timmar
2 105

I vulkanens djup

(L01)

Ta denna unika chans och besök djupet av vulkanen Thrihnukagigur (lycka till med att försöka uttala det!) den enda platsen på jorden där du kan gå in i en vulkans magmakammare. Denna vilande vulkan är ett unikt naturfenomen och en tur som öppnar dörren till en helt ny värld. Allt du behöver göra för att ta del av denna fascinerande upplevelse är en 45-50 minuters vandring (3 km) upp till kratern för att sedan ha modet att sänkas ner 120 meter till botten av kratern i en öppen kabelhiss.

Skönheten i kratern består av otroliga färger och dess enorma - och i viss mån skrämmande - storlek. Utrymmet motsvarar tre fullstora basketplaner sida vid sida och skulle lätt rymma en fullstor Frihetsgudinna.

Pris 2023: 4 060:-


Ingår: Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík. Säkerhetsutrustning. Traditionell isländsk köttsoppa (vegetariskt alternativ finns), kaffe/te. Transfer tillbaka till Reykjavík.

Längd: 5-6 timmar (varav ca 40 - 45 minutter inne i vulkanen).
Period: 10 maj till 31 oktober. Dagligen.
Svårighetsgrad: Medelsvår, 2 - 3 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga. Vandringen är krävande och inget för otränade eller människor med nedsatt fysisk kapacitet.
Åldersgräns: 12 år.
Minimum: Minst två personer.
Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, bra vandringskängor. Undvik jeans och promenadskor. Tänk på att vädret i bergen kan vara oförutsägbart och kan skilja sig från vädret nere i byn.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Maj - Sep
Dagligen
5 timmar
4 060