Thorsmörk med Superjeep

(F07)

Vi åker från Reykjavik mot staden full med varma källor, Hveragerdi, som är känd för sina växthus som får värme från källorna. Vi åker igenom den historiska staden Selfoss och vidare mot den charmerande lilla staden Hella, benägen vid en av landets laxrikaste floder.

På väg mot Thorsmörk passerar vi en liten stad som heter Hvolsvöllur. Många av de isländska sagorna utspelar sig här t.ex Njáls saga. Vi får en glimt av det vackra vattenfallet Seljalandsfoss innan vi är framme i Thorsmörk. Dalen Thorsmörk är döpt efter asaguden Thor och en favoritplats för många isländare. Härifrån kan vi också se efterdyningarna från Eyjafjallajökulls utbrott 2010, som resulterade i det ökända askmolnet.

För att komma till nästa stopp måste vi korsa en flod, något som hade varit omöjligt utan vår specialbyggda superjeep. Vi beskådar sedan glaciärlagunen Gigjökull. Vi fortsätter mot kanjonen Stakkaholtsgjá som är perfekt att utforska med en hike.
Slutligen njuter vi av den unika mixen av glaciärer, klippor och skog i det vackra Valahnjúk, innan vi återvänder mot Reykjavik.

Pris 2019: 2 805:-


Ingår: Superjeeptur med guidning på engelska. Lunchpaket. Upphämtning på hotell i Reykjavik.
Längd: 8-9 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Övrigt: Varma kläder rekommenderas.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
8-9 timmar
2 805
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00