Landmannalaugur och Hekla med Superjeep

(F05)

Från Reykjavik kör vi österut, genom södra Islands bördiga jordbruksområden. Efter ett tag ser vi den snötäckta toppen på Hekla (1491 m.ö.h, under medeltiden trodde man att Hekla var ingången till helvetet), Islands mest kända aktiva vulkan.

Lavan och vegetationen variationsrikedom som skapats av den kraftiga erosionen utgör en färgstark och spektakulär omgivning för vulkanen. Hekla har haft utbrott ca 20 gånger sedan landets skapades.
Vi kör upp längs kanten på det senaste lavafältet från eruptionen år 2000, och om vädret tillåter kör vi längs med vulkanens kant, 900 meter över havet, för att få en fantastisk vy över omgivningarna.

Från vulkanens bas kör vi vidare längs en mycket tuff fjällväg, över lavafält, förbi aktiva kratrar. Vi åker vidare in till Landmannalaugar och kör över ett par bäckar och älvar i vår specialbyggda superjeep! Vi gör sedan ett stopp för ett avkopplande bad i en naturlig källa/bäck. De som inte vill bada har då tid för en promenad i omgivningen.

När vi kör ut från höglandsområdet, besöker vi explosions-kratern, Ljótipollur. Därefter kör vi vidare in till den fantastiskt vackra Thjórsárdalur. Därefter kör vi ett kort stopp för kaffe och fika vid höglandshotellet vid Hrauneyjar, sedan vidare till vackra vattenfallet Hjálparfoss, innan vi kör vidare mot Reykjavik.

Pris 2019-20 | 3 160:-


Ingår: Superjeeptur med guidning på engelska. Upphämtning på hotell i Reykjavik.

Period: Ca 15 juni - 30 September; tisdagar.
Längd: 9-10 tim.
Övrigt: Ta med badkläder och handduk* samt varma kläder rekommenderas.
* Möjligt tillval: bad i naturlig varm källa i Landmannalaugar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Ca 15 juni - 30 September
Tisdagar
9-10 timmar
3 160
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00