Kör Superjeep själv! - Sydkusten & Glaciärer

(K04)

Starta dagen med en stärkande frukost på hotellet innan ni blir upphämtade för en heldagsutflykt till södra Island. Denna otroliga utflykt kommer inte bara att ta er till Sydkustens mest omtalade naturupplevelser utan ni kommer även att få uppleva hur det är att köra en riktig superjeep i berglandskap. Ni kör genom landsbygden söderut till dagens första stopp; Seljalandsfoss vattenfall. Därifrån tar ni en bergsväg och korsar några floder på väg mot utloppet av Gígjökulls glaciär vid Eyjafjallajökull. Eyjafjallajökull blev känd 2010 när vulkanen fick ett utbrott som orsakade allvarliga flygförseningar i främst Europa. Gígjökull har varit en mycket större glaciär och utloppet har även bestått av en glaciärlagun, men i samband med vulkanutbrottet förändrades vattenflödet så dramatiskt att lagunen helt enkelt spolades bort.

Efter detta besök fortsätter ni längs sydkusten där ni har möjlighet att besöka många vackra naturområden som byn Vík, stranden vid Reynisfjara, fågelklipporna vid Dyrhólaey, glaciärtungan vid Snæfellsjökull, glaciärer vid Mýrdalsjökull, vattenfallet vid Skógafoss och de svarta stränderna vid Sólheimasandur. Därefter åter mot Reykjavík.

Kvällen är fri till eget förfogande. Utforska Reykjavíks alla sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av huvudstadens många förträffliga restauranger.


Pris 2022 | 8710:- (paket för 1-7 personer)


Inkluderat:
Hämtning och avlämning, GPS koordinater med utvalda natursköna vägar, broschyr med detaljerad resplan samt Super CDW som sänker självrisken till 500.- Euro per fordon. Körsträckan under dagen är ca 450 km.

Tillval:
Diesel samt instruktör.


Period: Året runt, dagligen.
Längd: 10 - 11 timmar.
Svårighetsgrad: 2 av 5 möjliga.
Krav: Förare måste vara över 25 år och inneha giltigt körkort för att få hyra/köra bil.
Övrigt: Varma kläder, vattentät jacka/byxor, mössa, handskar och bra vandringskängor rekommenderas.

Fordonet är en ISAK 4x4 modifierad Land Rover Defender med 38-tums däck, kompressor, VHF långdistansradio, snorkel och alla extra tillbehör som behövs för att bege sig djup in i det isländska höglandet. Rymmer 7 personer utan bagage eller 5 personer med bagage.

Observera att programmet kan ändras på grund av oförutsedda väg – eller väderförändringar. Distansen som körs på turen och den tid man spenderar, beror naturligtvis på hur ofta och hur länge ni stannar till under resan.
Vi rekommenderar att ni startar turen tidigt på morgonen för att utnyttja dagen.


Boka denna aktiviteter genom att kontakta en av våra säljare.

Året runt
Dagligen
10-11 timmar
8710