Island i ett nötskal med Superjeep

(F04)

Vi åker med jeep från Reykjavík till den mycket gamla mötesplatsen Thingvellir. Därifrån följer vi en av de högst fjällvägarna, Kaldidalur (den kalla dalen) för en kort tur på glaciären Langjökull. Vi passerar den imponerande glaciären Eiríksjökull när vi kör vidare för att titta på den historiska lavagrottan Surtshellir som en gång  tiden beboddes av fredlösa.

Nästa stopp är vattenfallet Hraunfossar, vilka faller ner i sjön i det trädtäckta lavafältet nedanför. Därefter fortsätter vi för att se den historiska platsen Reykholt där hövdingen och författaren Snorre Sturlason skrev sina Eddor, sedan vidare till Deildartunguhver, den mest kraftfulla geotermiska källan i Europa. Vi återvänder till Reykjavík via den sceniskst vackra Hvalfjördurfjorden och dess kontrastrika natur. Denna dagstur kallas inte för inte Island i ett nötskal.

Pris 2019: 3 675:-


Ingår: Superjeeptur med guidning på engelska. Upphämtning på hotell i Reykjavík.

Period: Året runt (utvalda veckodagar).
Längd: 8-9 tim.
Övrigt: Varma kläder rekommenderas.

Obs! Under vintern kan denna tur varieras genom att istället för att köra genom Kaldidalur och Thingvellir gå från glaciären via ett litet samhälle i Borgarnes och genom den underjordiska tunneln i Hvalfjördurfjorden.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Utvalda veckodagar
8-9 timmar
3 675
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00