Gyllene cirkeln & Isländsk mat

(I01)

Detta är kombinationstur med både starka naturupplevelser längs den s.k. Gyllene cirkeln och med tre kulinariska besök hos lokala bönder, där du får prova isländska delikatesser.

Det första stoppet är Thingvellir nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och vars naturliga skönhet är välkänd. Sedan fortsätter du till bondgården Efstidalur, där du får lära dig om livet och arbetet på en modern isländsk gård. Upplev gårdslivet på plats medan du äter lokalt producerade produkter på caféet. Prova lite fetaost och en unik mjölkdryck som var mycket populär bland vikingarna. Andra alternativ att prova är hemmagjord soppa och bröd, rostbiff och färsk öring som kommer direkt från floden Utey.

Efter det här första smakprovet kan du sträcka på benen vid vattenfallet Gullfoss. Det är ett imponerande vattenfall som faller i två omgångar, totalt 32 meter ner i en ravin som är 20 meter bred och hela vattenfallet är 2500 meter långt. Nästa stopp är det geotermiskt aktiva gejserområdet i dalen Haukadalur, känt för sina varma källor och den världskända gejsern Geysir och dess mer aktiva granne, Strokkur. Turen fortsätter till Friðheimar, som är Islands alldeles egna del av Medelhavet. Detta är tack vare områdets många växthus där det odlas tomater året runt. Här får du smaka på några av de odlade grönsakerna, bruschetta, och den otroliga tomatsnapsen.

Slutligen gör vi en kulinarisk resa bakåt i tiden, genom att besöka en av Islands bäst bevarade gårdar med grästak där du får avnjuta lite mer traditionell mat. Menyn varierar, men några av delikatesserna är rökt lamm, tunnbröd, torkad fisk och torkat sjögräs, pannkakor med rabarbermarmelad, och särskilda tesorter.

Efter 9 timmar återvänder du till Reykjavik - nöjd, glad och mätt.

Pris 2018-2019: 2 050:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska. All mat och dryck som ingår i turbeskrivningen. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavík.

Period: Året runt; utvalda veckodagar. 
Längd: 8,5- 9 timmar.
Barnpriser: Ja.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

Gyllene cirkeln & Isländsk mat
Året runt
Året runt, utvalda veckodagar
8,5-9 timmar
2 050
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00