Gyllene Cirkeln & Varma bad & Norrsken

(J03)

Få ut mer av din Gyllene Cirkel utflykt med denna tur som kombineras med varmt geotermiskt bad, kulinariska upplevelser och norrskensjakt!

Turen startar med upphämtning på ditt hotell i Reykjavík. Därifrån åker ni i en liten buss genom Thingvellir, mot Fridheimar gård där du får lära dig mer om användningen av geotermisk värme i isländska växthus.  Njut av den speciella upplevelsen av att kliva in ett växthus med doftande tomatplantor - och sedan äta en läcker tomatsoppa med tomatplantorna runt om dig. Därefter beger ni er till Gullfoss. Det är ett imponerande vattenfall som faller i två omgångar, totalt 32 meter ner i en ravin som är 20 meter bred och hela vattenfallet är 2500 meter långt. Nästa stopp är det geotermiskt aktiva gejserområdet i dalen Haukadalur, känt för sina varma källor och den världskända gejsern Geysir och dess mer aktiva granne, Strokkur, som sprutar kokande vatten 25 – 30 meter upp i luften var femte minut!

Efter att ha beundrat naturunderverken åker ni till Efstidalur gård där du får smaka deras hemgjorda skyr glass innan det är dags för ett varmt geotermiskt bad vid Fontana Spa. Fontana, är en anläggning bestående av bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse. Här kommer ni de geotermiskt varma källorna nära. Ni får se, höra och känna lukten av naturligt heta källor samtidigt som man njuter av den behagliga värmen.

Efter badet väntar en två rätters middag på den lokala restaurangen Lindin som har specialiserat sig på vilt. Mätta och belåtna åker ni tillbaka till Reykjavik med stopp längs vägen för att söka efter det magiska norrskenet. 


Pris 2018-2019: 3 080:-


Ingår: Lunch på Fridheimar, skyr glass på Efstidalur och dagens middag och chokladmousse på Linden Restaurant. Entré till Laugarvatn Fontana spa och handduk. Guidad tur på engelska. Upphämtning på hotell i Reykjavík.

Period: 15 september – 15 april: utvalda veckodagar.
Längd: 10-11 tim.
Åldersgräns: Min. 10 år.
Barnpriser: Ja.

Övrigt: Ta med varma kläder, regnkläder, bra skor och baddräkt. Dryck ingår inte. Observera att norrsken är ett naturfenomen och vi kan därför inte garantera att utflykten genomförs. 


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Gyllene Cirkeln & Varma bad & Norrsken
15 sep -15 april
Utvalda veckodagar
10-11 timmar
3 080
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00