Glaciärvandring och norrsken

(J02)

På denna dagstur kombineras två vinterhöjdpunkter, glaciärvandring och upptäcksfärd efter det spektakulära norrskenet. Vi börjar med att gå till glaciärtungan Snæfellsjökull där vi njuter av en säker och enkel vandring på glaciären. När vi utforskar glaciärens egenheter som vattengrytor, sprickor, åsar och vattendrag får vi veta mer om isländska glaciärer. Från glaciären beger vi oss till mäktiga Skógafoss vattenfall innan vi avnjuter av en traditionell isländsk middag på en lokal restaurang. Mätta och belåtna beger vi oss ut i natten på jakt efter det magiska norrskenet. Vi gör även en obligatorisk avstickare till det upplysta vattenfallet Seljalandsfoss. Turen är ett recept på en fantastisk dag ute i naturen!

Pris 2022-23: 3 770 :-


Ingår: Transport, guidning, glaciär- och säkerhetsutrustning, traditionell isländsk middag (dryck och dessert inkluderas inte).

Period: 15 september – 15 april, utvalda veckodagar. 
Längd: 11-12 timmar.
Åldersgräns:  Min. 10 år. 
Barnpriser: Ja.

Övrig information: Ta med varma kläder, regnkläder, vandringsskor och lunch. Vandringsskor finns att hyra, regnrockar finns att låna på förfrågan, lunch kan köpas på vägen. Vänligen observera att norrsken är ett naturligt fenomen, därför kan inte observationer garanteras.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

Glaciärvandring och norrsken
01 oktober – 31 mars
Utvalda veckodagar
11-12 timmar
3 770