ATV & Gyllene Cirkeln

(H01)

Korsa Islands spännande vulkaniska landskap i en fyrhjuling innan ni tar en klassisk tur kring Gyllene Cirkeln, med besök vid Gullfoss, Geysir och Thingvellir.

Del 1: ATV- körning på Island
På morgonen hämtas du upp på ditt hotell och körs sedan till vårt ATV-basläger strax utanför Reykjaviks stadskärna. Efter en kort instruktions- och säkerhetsgenomgång tar ni på er skyddskläderna och äventyret kan börja! Den sceniska körturen tar er till det dramatiska berget Hafrafell. Efter en ganska tuff körning belönas ni med en otrolig utsikt över det månliknande landskapet som omger berget.

Del 2: Gyllene Cirkeln
På eftermiddagen fortsätter dagens utflykt till den berömda nationalparken Thingvellir, där du kan förundras av landskapet med dess floder, sjöar och berg. Området är otroligt vackert och det är också hemvist för Althingi, Islands äldsta parlamentariska institution som grundades år 930. Nationalparken finns med på UNESCOs världsarvslista tack vare sin rika historia och vackra natur. Det är också den plats där de stora tektoniska plattorna i Amerika och Europa möts och bildar ett spännande landskap. Klyftan som bildats kallas för Almannagja och är ett populärt promenadstråk.

För att göra upplevelsen fulländad fortsätter turen till området Geysir och dess heta källor, som är en av Islands största naturattraktioner. Området ligger på ett brett, geotermiskt fält som är fullt av bubblande, flerfärgade lerbad, fräsande ånga, varma och kalla källor, varma strömmar och primitiva växter. Här finns Geysir, den ursprungliga gejsern som alla andra gejsrar är uppkallade efter. Geysir är vanligen passiv, men grannen Strokkur får utbrott var tionde minut och dess kokheta vattenstråle kan bli så hög som 20 – 30 meter.

Ett par minuters körning bort finns vattenfallet Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”. Upplev kraften i vattenfallet när det faller hela 32 meter ner i en imponerande ravin. På soliga dagar kan besökare se en regnbåge genom vattendropparna, och på vintern är utsikten ännu mer spektakulär eftersom Gullfoss fryser till is!

 

Pris 2023: 2 285:-


Ingår: Upphämtning på boende i Reykjavík. En timmes körning på fyrhjuling. Utrustning i form av hjälm, handskar och overall. Guidad tur Gyllene Cirkeln med engelsktalande guide. 
Priset är baserat på 2 personer/fyrhjuling. Mot tillägg kan du köra själv. 

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 10-11 timmar (1 tim körning). 
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5. 
Åldersgräns: Min. 6 år för passagerare. 
Barnpriser: Ja.

Krav/Särskilda förkunskaper: Giltigt körkort för att få köra fyrhjuling. 
Övrigt: Ta med bra oömma skor. 


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

ATV & Gyllene Cirkeln
Året runt
Dagligen
10-11 timmar
2 285