Valskådning & Forsränning på Hvítá älv

(G10)

Vi börjar vårt äventyr till sjöss med en oförglömlig resa i en värld av valar och sjöfåglar. Lämpligt placerat i Reykjavík gamla hamn, kommer vårt fartyg på 20 minuter att föra dig nära valar i deras naturliga habitat. De olika typer av valar som kan beskådas omfattar minkvalar, vitnosdelfiner, tumlare och de populära knölvalarna. De majestätiska sill- och sejvalarna kan ibland tillsammans med späckhuggare (orcas) tillfälligt dyka upp. Vi kommer att åtföljas av havsfåglar som havvsulor, sillgrisslor, skarvar, tretåig mås, arktiska tärnor och många fler. Resan tar oss förbi flera öar bebodda av kolonier med lunnefåglar - ett bra tillfälle för fotografering!

Pris 2018: 2 190:-


Ingår: Valskådning 3 timmar från Reykjavík samt forsränning 7 km på Hvítá älv, med bastu och badtunna efter turen. Guidning på engelska.

Längd: 11 timmar.
Period: 15 maj - 15 sep, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 11 år (10 år för halva forsränningsturen).
Tillval: Lamm BBQ (efter forsränning).

Övrigt: Turen börjar med valskådning från Reykjavíks hamn. Antingen tar man sig på egen hand till hamnen eller så kan man mot tillägg boka upphämtning på hotellet (ca 75 SEK/person). Efter forsränningen är klar körs man tillbaka till sitt boende i Reykjavík (ingår i grundpriset). Ta med badkläder, handduk, vattentät jacka/byxa och varma oömma kläder samt ombyte.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Valskådning & Forsränning på Hvítá älv
Maj - Sep
Dagligen
11 timmar
2 190
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00