Gyllene Cirkeln & Snorkling i Silfra

(N04)

Turen går från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etappet och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Vi avslutar dagen med att snorkla i sprickan Silfra. Det kristallklara vattnet i sprickan ger dig en känsla av viktlöshet när du flyter fram i den lugna strömmen. Snorkling i Thingvallasjön är en avkopplande och exotisk upplevelse som många bara drömmer om. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík.

Pris 2018: 2 645:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska samt skandinaviska, snorkling i Silfrasprickan (ca 40 minuter snorkling).

Period: 15 maj - 31 aug, utvalda veckodagar.
Längd: 9 timmar.
Åldersgräns: 6 år.

Övrigt: Lunch ingår ej, däremot görs ett lunchstopp. Medtag varma kläder.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Gyllene Cirkeln & Snorkling i Silfra
Maj - Aug
Utvalda veckodagar
9 timmar
2 645
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00