Lavagrottor & Gyllene Cirkeln

(G05)

Upphämtning på hotellet. Ni börjar med en tur till lavafältet som ligger intill Bláfjöll, där gör ni en spännande vandring i underjordiska lavatunnlar. Lavagrottor är intressanta då de ger en bild av hur Island en gång skapades. Efter denna annorlunda upplevelse fortsätter ni vidare till det mäktiga Gullfoss, "det gyllene vattenfallet" som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. Efter besöket vid Gullfoss äter vi lunch (ej inkluderat).

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott. var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter under fötterna. 

Sista anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir, som finns med på UNESCO's världsarvlista. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, där ni är ca 19:00.

Pris 2017: 1 210:-
Pris 2018: 1 210:- (jan - maj)


Ingår: Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 10 timmar. 
Period Året runt (dagligen). 
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Åldersgräns: 10 år.
Övrigt: Ta med varme och oömma kläder, vind- och vattentät jacka/byxa samt mössa, vantar och bra vandringskängor.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
10 timmar
1 210
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00