Blå Lagunen, Gullfoss, Geysir
& nyårsfirande!

Södra Island

Nyårsresa till Island

Många håller Reykjavík som en av de häftigaste platserna att fira in det nya året på. Därför har vi satt ihop ett paket för dig som vill uppleva det bästa. Du och ditt sällskap får uppleva en guidad tur på svenska till Gyllene cirkelns världsberömda sevärdheter. Ni får bada i Blå Lagunen som är omtalad från öst till väst tack vare sitt naturligt varma vatten och ni får inte minst fira nyår med en galamiddag i Reykjavíks häftigaste byggnad Harpa. Under middagen kommer ni göra ett besök till en äkta isländsk nyårsbrasa. Utöver allt det här har ni även tid att utforska Reykjavík på egen hand. Gott nytt 2022!

I paketet ingår

 • Flyg t/r till Island, inkl. skatter och bagage.
 • 3-4 nätter på valt hotell i Reykjavík, inkl. frukost.
 • Välkomsttransfer till hotell i Reykjavik, via Blå lagunen (3,5 tim).
 • Inträde till Blå Lagunen, lån av handduk, samt valfri dryck.
 • Nyårs Galamiddag i Reykjavíks spektakulära konserthus, Harpa.
 • Prosecco och kanapé, 3 rätters galamiddag, ½ flaska vin. (alkoholfritt alternativ finns).
 • Nyårsskål vid 12-slaget på utkiksplats över Reykjaviks fyrverkerier.
 • Utflykt till Gyllene Cirkeln, inkl. lunch (8 tim).
 • Transfer till flygplatsen vid hemresa.
 • Resan guidas på svenska av en kunnig isländsk guide.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval

Den 1 januari kan ni välja till en utflykt; valskådning, stadsrundtur, norrskenstur, köra fyrhjuling eller ridtur på Islandshäst.
Avbeställningsskydd vid sjuk (595 sek per person).
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Avgångar 2022 - 29 december.

2022: 29 december. Välj avresa från Stockholm kl. 12:55, Köpenhamn kl. 13:10 eller Oslo kl 12:45.

 

Önskas platser från någon annan avreseort, kontakta oss för prisförslag.


PROGRAM - 3 & 4 nätter

29 dec: Ankomst till Island & Guidad utflykt till Blå lagunen.
30 dec: Guidad utflykt till Gullfoss och Geysir, inkl lunch.
31 dec: Dag för egna upptäckter och nyårsfirande med galamiddag på Harpa.
1 jan: Hemresa, Reykjavik på egen hand eller extra utflykt.
2 jan: Hemresa.


Prisinformation

Våra paketpriser är angivna som ett pris per person, baserat på del i dubbelrum.

 

 

Fr. 13 900 :- 3 nätter
29/12 2022 - 1/1 2023
29/12 2022 - 2/1 2023

Beskrivning dag för dag

Välkommen till Island!

Flygresan till Island tar cirka 3 timmar. Vid ankomst till Keflavík flygplats möter vår svensktalande guide er och ni hälsas välkomna till Island. Vår transfer kör er sedan till det världsberömda badet Blå lagunen för att njuta av ett bad i det naturliga och mineralrika vattnet, omgiven av lava. Vattnet är ett paradis. Ångande varmt, grumligt av hälsosamma mineraler, och magiskt blått. Värmen kommer naturligt från jordens inre, två kilometer ned i marken. Vattnet består till 70 procent av havsvatten men är alldeles grumligt av hälsosamma mineraler och blågröna alger som ger det dess speciella färg.

Efter badet åker vi tillbaka in till hotellet i Reykjavik. Efter incheckning på hotellet är kvällen fri för egna upptäckter i världens nordligaste huvudstad!

 

29 Dec - Dag 1

Höjdpunkter

 • Reykjavík
 • Blå Lagunen

Guidad utflykt till Gullfoss och Geysir

Ni börjar dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Cirka 09:30 hämtas ni upp på hotellet för en guidad utflykt till Gullfoss och Geysir. Resan går från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

I närheten av Gullfoss ligger det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Om vädret, dagsljuset och snömängden tillåter blir den sista anhalten på turen den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. Ni är tillbaka i Reykjavík cirka kl. 17:00.

Kvällen är fri för egna aktiviteter. Utforska stadens sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av Reykjavíks många fina restauranger. Strosa runt i affärer och upplev atmosfären i Reykjavík inför firandet av det nya året!

30 Dec - Dag 2

Höjdpunkter

 • Vattenfallet Gullfoss
 • Geysir och Strokkur
 • Thingvellir nationalpark

Dag för egna upptäckter och nyårsfirande med galamiddag på Harpa!

Frukost på hotellet. Så här på årets sista dag har ni möjlighet att utforska Reykjavík på egen hand, eller att göra något av våra tillval såsom en stadsrundtur eller kanske en tur med superjeep. Om ni väljer att spendera dagen med att upptäcka Reykjavík finns det mycket att upptäcka. Staden bjuder på förvånansvärt bra shopping sin storlek till trots och skulle shoppingsuget tryta finns det gott om muséer och mysiga fik att dra ner tempot på. Vill ni går det också att spendera årets sista dag med total avslappning på något av Reykjavíks spa, såsom Laugar Spa, Nordens största spa-anläggning.

På kvällen ska det gamla ringas ut och det nya ringas in. Klockan 19.15 får ni hämtning på hotellet och 19.45 anländer ni till stans häftigaste byggnad, Harpa. Byggnaden är ett arkitektoniskt mästerverk som fångar myten om Island med sin ständigt föränderliga transparenta kristall-fasad. Harpa fångar och reflekterar stadens ljus, havet och himlen och skapar en oemotståndlig dragningskraft för alla som passerar. Här inne kommer kommer nyårsfirandet äga rum, i restaurang La Primavera, där du och ditt sällskap bjuds på en vacker utsikt mot hamnen och förstklassig mat.

Varje person äter och dricker: Prosecco och kanapé 3 rätters galamiddag ½ flaska vin.

Klockan 23.00 åker vi till en utkiksplats över Reykjaviks fyrverkerier och det blir dags att förbereda er för att skåla in det nya året i prosecco! När firandet har lagt sig avslutas kvällen med en bekväm transfer tillbaka till hotellet för den första sömnen på det nya året.

31 Dec - Dag 3

Höjdpunkter

 • Nyårsmiddag i Restaurant La Primavera
 • Nyårsfyrverkeri

Hemresa (3n) eller Reykjavík på egen hand

Ni som har valt en resa på 3 nätter åker hem idag. I anslutning till flygets avgång hämtar vår transfer upp er vid hotellet och kör er till Keflavík flygplats. Vi hoppas att ni har fått en härlig start på det nya året!

Ät en frukost på hotellet. Dagen efter nyårsfirande har ni till ert eget förfogande för er som valt att förlänga resan. Om ni bara vill ta det lugnt finns det mycket att se i Reykjavík. Promenera till de gamla kvarteren, upptäck centrum eller låt slumpen styra vad ni får se. Samla alla intryck och värm er med en kopp kaffe på något av stadens kaféer, besök ett termalbad eller en spaanläggning.

För er som suktar efter mer äventyr finns det gott om spännande aktiviteter att välja mellan från vårt utbud, bl.a. valskådning, stadsrundtur, uppleva norrsken.  Kvällen är fri för fortsatta upptäckter i Reykjavík

1 Jan - Dag 4

Hemresa (4n)

I anslutning till flygets avgång hämtar vår transfer upp er vid hotellet och kör er till Keflavík flygplats. Vi hoppas att ni har fått en härlig start på det nya året.

2 Jan - Dag 5

Möjliga tillval

Aktivitet
Period
Avgångar
Längd (h)
Pris

Ridtur - Siggituren

(C13)

På den här turen får ni det bästa vi har att erbjuda varje gång. Beroende på väder och vind, era önskemål och ridvana, ger vi oss ut på en 1,5-2 timmars tur i områdena kring Eldhestar gård.

Pris 2023 | 965:-


Ingår: 1,5–2 timmars ridning. Guidning på engelska eller skandinaviska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 4,5-5 timmar
Åldersgräns: 7 år.
Övrigt: Lunch ingår ej. Ni får låna regnkläder och hjälmar, vintertid även med vinteroveraller, gummistövlar, raggsockar och vantar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4,5-5 timmar
965

Valskådning

(T01)

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjavik hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

 

Pris 2023 | 955:-


Ingår:

• Båttur med professionell guidning på engelska.
• Ny gratisbiljett om ni inte får se valar.
• Varma flyt-overaller för bekvämlighet och säkerhet.
• Pick-up i Reykjavik.
 

Detaljer:

• Period: Året runt.
• Längd: 3–3,5 timmar.

 

Utrustning & kläder:

På den här utflykten är det viktigt att du klär dig utifrån det isländska vädret som kan vara ombytligt och tufft: glöm inte mössa och handskar! Ta också bra skor som håller dig torr och varm, varma overaller ingår. Ta med kameran.

Vad händer om vädret är för dåligt?

Den här utflykten kan ställas in om vädret är för dåligt. Om utflykten ställs in får du möjligheten att åka med vid nästa tillfälle istället, eller pengarna tillbaka om du hellre önskar det.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 

Året runt
Dagligen
3 timmar
955

Varma bad & Norrsken

(A12)

Medan naturen förbered sig för norrsken avnjuter ni ett naturligt ångbad på Laugarvatn Fontana. Anläggningen består av sammankopplade bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse.

Med nya krafter efter det välgörande badet åker ni ut på ett riktigt naturäventyr där ni upptäcker norrsken, ett spektakulärt naturfenomen som syns bäst när man kommer bort från stadsljuset. Norrskenet har sitt ursprung i solen, där stora explosioner och elektriska stormar slungar ut varma gaser från solens inre och elektroniska laddade partiklar i stora moln ut i rymden. Dessa moln fångas in vid polerna av jordens magnetfält. När solpartiklarna krockar med gaserna i jordens atmosfär bildas detta mystiska och vackra ljus. Norrsken kan man se vid speciella väderförhållanden, vanligtvis när det är bitande kallt under stilla kvällar. Om vädret inte tillåter genomförs ej turen. Turen återbetalas då i efterhand, mot uppvisande av voucher.


Pris 2023 | 1 170:-


Ingår: 4-5 timmars vandring samt säkerhetsutrustning. Guidning på engelska. Upphämtning på hotell i Reykjavík.

Period: 29 aug - 15 apr, dagligen.
Längd: ca 7 timmar.

Övrigt: Turen genomförs endast om vädret så tillåter. Badklöder och handduk kan hyras på plats.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Aug - Apr
29 aug - 15 apr, dagligen
7 timmar
1 170

Norrskensturen

(A08)

Norrskenet, Aurora Borealis, är ett spektakulärt naturfenomen som ofta dansar som ett färgsprakande band över den arktiska himlen. På denna tur ger vi oss ut på landsbygden på jakt efter norrskenet. Vart turen går beror på väderleksförhållandena. Norrskenet har sitt ursprung i solen, där stora explosioner och elektriska stormar slungar ut varma gaser från solens inre och elektroniska laddade partiklar i stora moln ut i rymden. Dessa moln fångas in vid polerna av jordens magnetfält. När solpartiklarna krockar med gaserna i jordens atmosfär bildas detta mystiska och vackra ljus. Norrsken kan man se vid speciella väderförhållanden, vanligtvis när det är bitande kallt under stilla kvällar. Om vädret inte tillåter genomförs ej turen. Turen återbetalas då i efterhand, mot uppvisande av voucher.


Pris 2023: 625:-


Ingår: Guidad rundtur på engelska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: 28 aug - 15 apr, dagligen.
Längd: 3 tim.
Barnpriser: Ja.
Övrigt: Var turen går är beroende av vädret.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

28 aug - 15 apr
Dagligen
3 timmar
625

Lavagrottor

(G09)

Upptäck och utforska den dolda världen i och under lavafältet vid Bláfjöll, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Det är en upplevelse utöver det vanliga att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar i alla möjliga storlekar och former, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går i underjorden, så ha rejäla skor och handskar. Denna resa i underjorden är en minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill ha en inblick i hur Island skapades.

Pris 2023: 1 035:- 


Ingår: Hjälm med pannlampa. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 2–3 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt mössa, vantar och bra vandringskängor. 

Obs! Vissa partier är trånga och mörka. Vi vill även poängtera att ni kommer att behöva krypa vissa partier för att ta er ner i grottorna och att gångarna kan vara hala. Oömma kläder och ordentliga skor rekommenderas starkt. Vi rekommenderar ej denna tur för de som har cellskräck, är mörkrädda eller är osmidiga. Kontakta gärna din säljare om du har frågor kring detta.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
2-3 timmar
1 035

Vandring och bad i varma källor

(G08)

Vandringsturen utgår ifrån Hveragerði, staden med blommor och heta källor, beläget i den vackra Reykjadalur. Där uppe rinner heta källor från berget Hellisheiði ner i dalen och skapar den ideala platsen att bada i varma, naturliga och orörda strömmar. Dalen har också ett otroligt utbud av geotermiska källor och vi kommer att se allt från små gurglande smältande pölar till vibrerande heta pooler med vatten. Efter bad vandrar vi ner till Hveragerði igen.

Det här är en halvdagsutflykt som passar alla som vill ta del av den isländska naturen till fots. Vädret har nästan ingen betydelse, det blir snarare en förhöjd upplevelse om vinden viner och regnet faller, eller varför inte att det snöar när vi badar!

Pris 2022-23: 1 955 :-


Ingår: Vandring ca 4 timmar inkl. bad. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 6 timmar.
Period: Hela året utvalda veckodagar.
Svårighetsgrad: 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.
Minimum: 2 personer.


Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxor samt vandringskängor. Mössa och vantar rekommenderas. Under höst och vår, om vädret tillåter, ges möjlighet till bad i varma källor, ta då med handduk och badkläder.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Hela året
Utvalda veckodagar
6 timmar
1 955

Glaciärvandring med isklättring

(G04)

Ta chansen att uppleva en glaciär och då inte vilken glaciär som helst. Denna tur tar oss till den frusna glaciärtungan Solheimajökull. En magnifik upplevelse, en rå och minst sagt ojämn isyta, ett område i ständig förändring. Vi utforskar glaciärsprickornas hemligheter och dess fantastiska isformationer. Vi kommer till en isvägg och försöker klättra upp för den. På hemvägen passerar vi det vackra vattenfallet vid Skogafoss. En upplevelse utöver det vanliga, något som många drömmer om men få som får möjligheten att uppleva.

Pri​s 2023: 2 045:-

Ingår: Glaciärutrustning. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Längd: 9 timmar (varav 3 timmar vandring/isklättring).
Period: Året runt, dagligen.
Åldersgräns: 14 år och minst skostorlek 35.
Barnpriser: 14-15 år: 50 %
Kräva förkunskaper: Inga.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt vandringskängor samt mössa och vantar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
9 timmar
2 045

Valbara hotell

Hótel Klettur

Hótel Klettur

Ett trestjärnigt hotell som erbjuder en atmosfär som anknyter till dess namn. Klettur betyder nämligen ”sten” och det märks på interiören.
Kundbetyg 4,2 of 5
Arnarhvoll

Hótel Arnarhvoll

Arnarvholl är ett 3-stjärnigt hotell med en modern, lite mörk stil, med storslagen utsikt över Reykjavíks hamn. Det är placerat nära shoppinggatan Laugarvegur och Reykjavíks historiska center.
Kundbetyg 4,4 of 5

Centerhotel Grandi

På det här hotellet bor du mitt i Reykjavíks kreativa kvarter, en gata från havet nära hamnområdet. Hotellet har lånat från 70-talet när det kommer till inredning och byggt en samlingsplats där du får träffa såväl andra gäster som lokalbefolkningen.

Centerhotel Midgardur

Ett ljust och modernt hotell i den lugna östra utkanten av centrum. Här får du lugn och ro samtidigt som du når Reykjavíks centrum och sevärdheter som Hallgrímskirkja med en kortare promenad.
Kundbetyg 4,6 of 5