Lavagrottor & Snorkling i Silfra

(G03)

Vi börjar med det svarta när vi utforskar den dolda värld av lavaområdet under Thingvellir nationalpark. Vandringen genom en grotta och upptäckten att vulkanisk aktivitet har skapats i det förflutna är små underverk och detta är en resa som alla kan genomföra. Gjábakkahellir-grottan är ett perfekt exempel på en isländsk lavatunnel och är beläget i en av de mest aktiva vulkanerna i världen. Efter grottvandringen äter vi en lunch innan vi går vidare ut till det blå!

Snorkling i Silfra är vårt andra äventyr. Silfrapsrickan är en av Islands mest hemlighållda sevärdheter, en utomjordisk scen som är världsberömd för sina himmelska blå nyanser. Det kristallklara vattnet i den djupa sprickan ger en känsla av att vara tyngdlös och att man sakta flyter ner mot strömmen. Snorklingen är en avslappnande men exotisk resa i en miljö som de flesta bara kommer att möta i sina drömmar. Snorkling i Thingvallasjön & Lavagrottor är en fantastisk resa, en verklig resa till gränsen mellan drömmar och verklighet.

Pris 2018: 2 145:-


Ingår: Upphämtning på boende i Reykjavík. Guidadad grottvandring på engelska. Varm choklad och kakor. Guidad snorkeltur på engelska. Snorkelutrustning samt inträdesavgift till Silfra. 

Längd: 7-9 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: 3 av 5.
Åldersgräns: Min. 16 år och Max 65 år.

Krav/särskilda förkunskaper: 
- Fylla i, signera och ta med ett separat formulär "Medical Statement".
- Vara minst 150 cm lång och max 200 cm.
​- Väga minst 45 kg och mest 120 kr.
- Vara bekväm i vatten och kunna simma.
- Ha god fysik.
- Inte vara gravid.
- Tidigare erfarenhet av torrdräktsdykning rekommenderas.
- Inte lida av klaustrofobi.

Övrigt: Observera att dykare och snorklare kan göra aktiviteten tillsammans. Ta med handduk, badkläder, varma yllestrumpor, bra vandringskängor, varma oömma kläder, fleece- eller ylletröja, byxor, strumpor, vattentät jacka och byxa samt mössa och handskar.
Observera! Vissa partier i Lavagrottorna är trånga och mörka. Vi vill även poängtera att ni kommer att behöva krypa vissa partier för att ta er ner i grottorna och att gångarna kan vara hala. Vi rekommenderar ej denna tur för de som har cellskräck, är mörkrädda eller är osmidiga. Kontakta gärna din säljare om du har frågor kring detta.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
7-9 timmar
2 145
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00