Gyllene Cirkeln & Forsränning

(G06)

Dagen börjar med en tur till  det mycket välkända Thingvellir National Park, som är ett av UNESCO's världsarv. Thingvellir (Tingvalla) var platsen för världens första parlament. Thingvellir är dessutom platsen där de europeiska- och amerikanska kontinentalsocklarna möts.

Vi åker vidare till det geotermiske området vid Haukadalur och ser Geysir. Här bubblar det ur marken och kokande vatten spruktar upp likt magiska fontäner med enorm kraft. Ett minne som etsas fast för evigt. Efter denna annorlunda upplevelse kör vi mot Gullfoss, den mäktigaste av Islands alla vattenfall. Gullfoss är en märklig syn med vatten som forsar ner för flera lavaavsatser med en enastående kraft och prakt.

Vi avslutar dagen med Hvítá älv. Hvítá är en vacker och rolig älv en timmes bilfärd från Reykjavík. I över 20 år har denna tur varit en av Islands mest populära äventyrsaktiviteter. Hvítá (uttalas: Kveetau) har en perfekt balanserad mix av fridfulla floddalar och adrenalinpumpande vågor och forsar. Vi åker forsränning i 7 km, och vid ett tillfälle får deltagarna möjlighet att hoppa från klippor ner i floden. Det finns också bastu och badtunnor, sedan serveras middag (tillval) på Drumbó rafting base camp.

Pris 2017: 1 610:-


Ingår: Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík. Vid baslägret finns bastu och duschar.

Längd: 10 timmar.
Period: 15 maj - 15 september, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Åldersgräns: 11 år (10 år för halva forsränningsturen).

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, gärna en varm tröja (ylle/fleece) som kan bli blöt under forsränningen, badkläder och handduk samt ombyte.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Gyllene Cirkeln & Forsränning
Maj - Sep
Måndag, onsdag, fredag, lördag
10 timmar
1 610
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00