ATV & Valskådning med ribbåt

(H03)

Utforska Reykjaviks berglandskap på en fyrhjuling och upplev den hisnande känslan av en fartfylld valskådningstur i jetbåt.

Del 1: ATV- körning på Island

Vi börjar dagen med att hämta dig från ditt hotell och kör dig sedan till vårt basläger strax utanför Reykjavik. Där får du och de andra deltagarna instruktioner och en säkerhetsgenomgång innan vi sätter av på våra fyrhjulingar mot Hafrafjallberget. Färden varar en timme och vi kör förbi Hafravatnsjön, som ligger 14 km från Reykjavik, och svänger sedan in på en fjällväg som tar oss upp till toppen av Hafrafjall. Från toppen har du en fantastisk utsikt över Reykjavik och dess omnejd.

Del 2: Valskådning med ribbåt

Efter fyrhjulingsäventyret åker vi ner till valskådningscentret i Reykjaviks hamn där ni blir bjudna på en kopp kaffe. Om ni är hungriga så finns det tid till att ta en snabb lunch i någon av de närliggande restaurangerna innan valskådningsturen börjar. Efter lunchen stiger ni ombord på en specialbyggd jetbåt som snabbt tar er långt ut till sjöss för att spana efter valar, delfiner och även fåglar i deras naturliga miljö. Jetbåten som rymmer högst 12 personer är mycket snabbare och smidigare än de vanliga valskådningsbåtarna. Detta gör att man kan söka av ett större område och komma riktigt nära havsdjuren.

Efter båtturen gör vi en sightseeingtur längs Reykjaviks kustlinje och hamnområde. Vi besöker även en av Islands mest kända byggnader, det vackra konserthuset Harpa.

Pris 2018: 3 375:-


Ingår: Upphämtning på boende i Reykjavík. En timmes körning på fyrhjuling. Fyrtio minuter jetbåtstur. Utrustning i form av hjälm, handskar och overall. Engelsktalande guide. 
Priset är baserat på 2 personer/fyrhjuling. Mot tillägg kan du köra själv. 

Period: 15 april - 30 september, dagligen.
Längd: 7-8 timmar.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5. 
Åldersgräns: 10 år eller minst 130 cm lång. Passagerare under 18 år måste åtföljas av en vuxen. 
Krav/Särskilda förkunskaper: Giltigt körkort för att få köra fyrhjuling. 

Övrigt: Under vintern rekommenderar vi varma kläder som underställ, yllemössa, fleecetröja eller Goretex-jacka. Undvik tjocka jackor och tröjor eftersom det kan bli trångt under flytoverallen. Under sommaren rekommenderas vanliga kläder. Högklackade skor är ej tillåtet. Ta med bra oömma skor. Glasögon eller solglasögon rekommenderas. Turen rekommenderas ej för personer som väger över 130 kg.

Isländsk vädergaranti
Det isländska vädret är lynnigt och oförutsägbart. Vid dåligt väder kan ribbåtsturen med vålskådning ställas in eller avbrytas.  Vår Isländska vädergaranti ger dig i detta fall två alternativ:
• Byta till en av turerna: - Ribbåtturs längs kusten och lunnefågelskådning eller  - Vålskådning från vanlig stor båt.
• Pengarna tillbaka.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

ATV & Valskådning med ribbåt
15 april - 31 augusti
Dagligen
7 – 8 timmar
3 375
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00