Upplev hela Island

 

En fulländad hyrbilsresa runt Island som ger er frihet att ta upplevelserna som de kommer. Under dessa tio dagar ges ni chansen att uppleva hela Island då ni passerar vackra berg, islaguner, heta källor och snötäckta glaciärer. Island är vackert som en saga! Resan börjar och avslutas i Reykjavík – staden för alla sinnen.

I paketet ingår

  • Flygresa tur/retur till Island, inkl. skatter och bagage.
  • Övernattning i 10 nätter på hotell med dusch/wc och frukost i dubbelrum.
  • Hyrbil i 10 dygn med hämtning/återlämning på Keflavik flygplats.
  • Fria körmil och självriskreducering (CDW).
  • Detaljerad vägkarta över Island.
  • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
  • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
  • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Avgångar

2018: Februari - november, dagligen. På förfrågan.
​          5 Maj - 29 september, lördag-tisdag. Standardrum. Bokas senast 31/3, därefter mer än 70 dgr i förväg.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Valbara alternativ vid bokning.

Vi erbjuder 2 olika nivåer på boendestandard. När du bokar denna resa kan du antingen boka boende i:
1. 3-stjärniga hotell, standard rum alla nätter
2. 3-stjärniga hotell, deluxe/superior rum, alla nätter


Prisinformation

Våra paketpriser visar ett pris per person. Priserna baseras på hyrbil VW Up Sedan (3-dörrar), eller liknande. Vi paketerar alltid med bästa tillgängliga priser och våra ”frånpriser” visar bästa tillgängliga pris som finns i respektive period. Priserna varierar med aktuellt bokningsläge på flyget och ett normalpris för paketresan kan vara upp till 2000 SEK högre än vad våra frånpriser anger. Vid sökning/bokning får ni alltid det bästa pris som vi kan erbjuda på sökt datum.

Fr. 12 655 :- 10 nätter
feb-apr fr. 13 405:-
maj-jun fr. 13 280:-
jul-sep fr. 15 130:-
okt-dec fr. 12 655:-

Beskrivning dag för dag

Rutten för lördagsturerna 5 maj - 29 september enligt ovan, har ett annat och omvänt körschema:

​Natt 1: Fosshotel Raudara, Reykjavik
Natt 2-3: Fosshotel Hekla
Natt 4: Fosshotel Vatnajökull
Natt 5: Fosshotel Eastfjördur
​Natt 6-7: Fosshotel Husavik
Natt 8-9: Fosshotel Reykholt
​Natt 10: Fosshotel Raudara

Huvudstaden Reykjavík

Ni landar på Keflavik flygplats var ni plockar upp er hyrbil. Dagen/kvällen spenderar ni i Reykjavík, en stad med många ansikten. Ta en promenad genom centrala Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens många kaféer eller besök det välkända och imponerande konserthuset Harpan. Om du gillar att dansa, kommer du inte att bli besviken. Reykjavik har ett brett utbud av nattklubbar där dansen fortsätter till fram på småtimmarna.

Övernattning:
Fosshotell Baron, Fosshotell Lind eller liknande i Reykjavík.

Dag 1
Hraunfossar

Sagornas dal

Lämna Reykjavík och styr bilen norrut mot Borgarfjördur, även känd som Sagornas dal. Ni kan välja mellan att köra runt viken eller ta tunneln under fjorden Hvalfjördur. Dagens första sevärdhet är Deildartunguhver, Europas största geotermisk varmvattenkälla. Fortsätt mot Reykholt där den berömda forntida författaren Snorre Sturlasson levde under 1200-talet. Det finns en permanent utställning om honom i Snurrastofa.

Cirka 20 km öster om Reykholt finner ni naturfenomenet Hraunfossar. Ett vattenfall som består av flera mindre fall där klart källvatten väller ut från ett lavafält och strömmar ner i älven Hvítá. För att se ytterligare ett vattenfall rekommendera vi att ni tar en kort promenad uppåt längs forsen. Där finner ni vattenfallet Barnafoss, ”barnens vattenfall”, som enligt legenden fick sitt namn efter att två barn drunknat i dess vattenmassor. Ni övernattar på Fosshotel Reykholt.

Övernattning:
Fosshotell Reykholt eller liknande.
 

Dag 2

Snæfellsnes

Från Reykholt åker ni västerut i riktning mot Borgarnes och sedan vidare mot Snæfellsneshalvön. En halvö som i folkmun kallas för Island i miniatyr eftersom flera naturunderverk finns i området, bland annat vulkanen Snaefellsjökull (1446m). På vägen till Snæfellsnes kan ni besöka kratern Eldborg som ligger mitt i ett lavafält och är 100 meter högt. En promenad till basen av vulkanen tar ca två timmar fram och tillbaka. Eldborg är ett skyddat område och kan inte nås med bil, ni måste därför parkera i Snorrastadi där stigen till basen av vulkanen börjar.

Fortsätt norrut längs kusten, genom typiska isländska fiskebyar. I Hellissandur finns ett sjöhistoriskt museum. Här kan ni bland annat se ett typiskt torvhus. Åk vidare till den lilla staden Stykkishólmur, vackert belägen vid havsviken Breidafjördur.  Övernattning på hotell på Snæfellsneshalvön.

Övernattning:
Fosshotell Húsavik eller liknande.
 

Dag 3

Halvön Tröllaskagi

Lär känna den vackra halvön Tröllaskagi, jättarnas halvö, som ligger mellan Skagafjördur och Eyjafjördur på norra Island.  Stanna till under vägen och utforska spännande sidospår. Det gamla biskopssätet Hólar är ett intressant historiskt utflyktsmål.

Förutom intressanta sevärdheter finns det även gott om fina vandringsleder i området. Om intresse finns rekommendera vi att ni tar ett bad i Hofsos nya och prisbelönta badbassäng. Denna ligger i en sluttning med fantastisk utsikt över viken. Övernattning på Fosshotel Dalvik eller motsvarande.

Övernattning:
Fosshotell Húsavik eller liknande.
 

Dag 4

Stadsupptäckter och månliknande landskap

Bekanta er med Akureyri, Islands näst största stad. En charmig liten stad som ni bäst utforskar till fots. Lite utanför centrum hittar ni butiken Brynja, känd för att producera den bästa glassen på Island. Från Akureyri kör ni mot Godafoss, ett av landets vackraste vattenfall.

Fortsätt resa till Mývatn, känt för sitt månliknande landskap, aktiva vulkaner, puttrande svavelpölar och märkliga lavaformationer.  Här kan ni besöka pseudo-kratrarna i Skútustadir eller de heta källorna Hverir vid Námafjall. Ta en promenad mellan bubblande lergropar och rykande gejsrar. Om tid och intresse finns kan ni vandra upp på ringkratern Hverfjall och fotografera fågellivet vid sjön Mývatn.  Ni övernattar på Fosshótel Húsavik eller motsvarande.

Övernattning:
Fosshotell Eastfjords eller liknande.
 

Dag 5
dettifoss

Vattenfallt Dettifoss

Kör längs kusten runt halvön Tjörnes mot det magnifika vattenfallet Dettisfoss. Islands största vattenfall som hör till de mest kraftfulla vattenfallen i Europa i fråga om storlek. Gå försiktigt fram till kanten och upplev kraften i det rasande fallet, men se upp för blöta och hala stenar så att ni inte halkar. Kör sedan över månlandskapet i höglandet Mödrudalur och passera isskulpterade berg fram till Egilsstadir. Njut av midnattsolen och den vackra utsikten under dagens sista körsträcka till Fáskrúðsfjörður och nattens logi på Fosshotel Eastfjords, eller liknande.

Övernattning:
Fosshotell Vatnajökull eller liknande.
 

Dag 6

Upplev Östfjordarna

Tillbringa dagen med att utforska östfjordarna. Besök Hallormsstaðaskógur, Islands största skog. Här finns massor av välmarkerade promenadstigar. Givetvis kan ni även ta en ridtur runt området. Ni bör även åka till sjön Lagarfjlót, där det sägs leva ett sjömonster. En annan intressant sevärdhet är det magnifika vattenfallet Hengifoss. Ta vandringsleden från huvudvägen som leder till foten av vattenfallet. Vandringen är lätt och tar cirka 90 minuter.

Från Fáskrúðsfjörður kör ni söderut längs vägen som löper längs östfjordarna med majestätiska berg på ena sidan och små fiskebyar vid Atlanten på den andra. För naturälskare och fågelskådsfantaster kan en båttur till lilla ön Papey vara en intressant sidoutflykt. Ön är idag mest känd för sina lunnefåglar. Har ni tur kan ni även få se sälar och valar. Hela utflykten inkl. båttur och guidad tur av ön tar ca 4 timmar. En annan sevärdhet är glaciärmuseet i Höfn. Övernattning på Fosshótel Vatnajökull eller motsvarande hotell.

Övernattning:
Fosshotell Nupar eller liknande.
 

Dag 7

Sydkustens under

Kör längs sydkusten och låt er fängslas av landskapet som består av svarta stränder, vattenfall och glaciärer. Fortsätt resan mot den mytomspunna glaciärlagunen Jökulsárlón som ligger vid foten av Islands högst belägna topp, Hvannadalshnjúkur. Promenera längs stranden eller ta en 30-40 minuters båttur på lagunen. Flyt fram mellan stora isbergen medan ni njuter av guidens berättelser.

Från Jökulsárlón kör ni ca 60 kilometer för att komma till nationalparken Skaftafell vid foten av Vatnajökull. Parken är ett grönt paradis perfekt för vandring, cykling och andra mer adrenalinkickande aktiviteter. Fortsätt resan mot Vik medan ni njuter av vacker natur. Ta en bensträckare på den svarta stranden Reynisfjara, känd för de dramatiska, svarta, kolumnformade basaltklipporna som reser sig upp ur havet. Enligt legender är klipporna troll som förstenats. Något väster om Vík hittar ni udden Dyrholaey, Islands sydligaste punkt.

Nästa stopp är Skógar och dess vattenfall Skógafoss, med sin imponerande fallhöjd på 60 meter. Dagens sista sevärdhet är vattenfallet Seljalandsfoss. Ta stigen som går bakom fallet, men se upp för hala stenar. Övernattning i området.

Övernattning:
Fosshotell Hekla eller liknande.
 

Dag 8

Gyllene Cirkeln

Under dagen besöker ni några av de mest berömda sevärdheterna på Island. Först ut är det välkända geysirområdet med sina varma källor och den världskända gejsern Strokkur som sprutar kokande hett vatten rakt upp i luften var sjunde minut. Tio minuters körning från Geysir finner ni vattenfallet Gullfoss, det gyllene vattenfallet. Ett imponerande vattenfall som faller i flera etapper, totalt 32 meter ner i en ravin som är 20 meter bred och 2,5 km lång.

Besök sedan platsen där filmen Bröderna Lejonhjärta spelades in och församlingsplatsen för världens äldsta parlament; Þingvellir nationalpark. Parken är dessutom listad på UNESCO´s världsarvslista. Området ligger mitt i kontinentalsprickan mellan Nordamerika och Europa. 

Övernattning:
Fosshotell Baron, Fosshotell Lind eller liknande i Reykjavík.
 

Dag 9

Reykjanes underverk & Blå Lagunen

Under sista dagen upptäcker ni det bästa som Reykjaneshalvön har att erbjuda. Ni får uppleva heta bubblande källor, dramatiska lavafält, ödsliga fyrar och klippor där flyttfåglar häckar. Vi rekommenderar även att ni går över bron som sträcker sig över ravinen mellan två kontinetalplattor - den europeiska och den nordamerikanska. Områdets historia finns representerat i Vikingaheimar där ni bland annat kan se vikingaskeppet Icelander.

Avsluta dagen med ett besök till den Blå Lagunen, där ni kan stanna så länge de håller öppet. Detta geotermiska spa är en av de mest besökta attraktionerna på Island. Det kristallblåa vattnet omringat av svarta lavafält är som taget från en annan planet. Lagunens vatten är rikt på mineraler och världsberömt för dess medicinska och helande egenskaper.

Övernattning:
Fosshotell Baron, Fosshotell Lind eller liknande i Reykjavík.
 

Dag 10

Hemresa

Går ert flyg på eftermiddagen rekommenderar vi att ni utforskar Reykjavik under morgonen och förmiddagen. Hyrbilen lämnar ni på Keflaviks flygplats innan ni tar flyget tillbaka till Sverige.

Observera! Körrutten kan varier något beroende på tillgänglighet.

Dag 11

Valbara hotell

Standardrum

I standard paketet ingår boende, inklusive frukost, i standardrum på 3-stjärniga Fosshótel eller likvärdiga hotell. Standardrummen är trevligt och enkelt möblerade med egen dusch/wc, TV och telefon.

Deluxe-/superiorrum

I Deluxe paketet ingår boende, inklusive frukost, i rymliga superior- eller deluxerum på 3-stjärniga Fosshótel eller likvärdiga hotell. Superior- eller Deluxerum är större än standardrum och en del rum är möblerade med skrivbord, soffa eller fåtöljer.
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00