Romantiska dagar

Njut av några dagar tillsammans utan vardagens ständiga måsten. Detta paket innehåller övernattning på ett bra hotell i Reykjavik med en middag på en av stadens bättre restauranger. Vi har många spännande utflykter och aktiviteter som ni kan välja att vara med på, actionfyllda superjeepturer, valskådning, ridning och mycket mer. En tur till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen med dess ljusblåa vatten ingår i paketet. Där badar ni i det naturligt uppvärmda, mineralrika vattnet. Skäm bort er själva och varandra!

I paketet ingår:

 • Flygresa tur/retur till Island inkl. skatter och bagage
 • 3 nätter på hotell i Reykjavík
 • Frukost ingår där så är angivet
 • Transfer vid ankomst och hemresa
 • Utflykt till Blå Lagunen inklusive entré
 • Trerätters romantisk middag på Sjavargrillid
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf)
 • Reseskydd via den statliga resegarantin
   

Avgångar 

2018: Året runt, dagligen

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Anslutninsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

 


Prisinformation

Våra paketpriser är angivna som pris per person.
Priserna varierar med hur mycket som är bokat på flyget och vilket hotell som väljs.
Ett normalt pris för resan kan vara upp till 2000 sek högre än våra frånpriser.
Vid sökning/bokning får ni alltid det bästa priset vi kan erbjuda på sökt datum.

Fr. 6 530 :- 3 nätter
feb-mar fr. 6 530:-
apr-jun fr. 6 195:-
jul-sep fr. 8 510:-
okt-dec fr. 7 710:-

Beskrivning dag för dag

Tre rätters romantisk middag

Transfer med flygbuss till Reykjavik för incheckning på hotell. Vi rekommenderar Hilton Nordica****, Grand Hotel Reykjavik****, Hotel Natura**** eller Hotel Arnarhvoll***+. Det finns möjlighet till relax/spa på hotellet. På kvällen njuter ni av varandras sällskap i stämningsfulla lokaler och med förstklassig mat på restaurang Sjavargrillid, som är en av stadens bästa restauranger.

Dag 1

Höjdpunkter

 • Restaurang Sjavargrillid
 • Relax/SPA på hotellet

Valgfri utfykt / fri dag i Reykjavik

Vi rekommenderar utflykten Gyllene Cirkeln som kan göras med flera kombinationer. Vi har ett brett utflyktsprogram med dagsutflykter. Om du vill ha råd eller tips för att planera dagen, ta kontakt med våra duktiga resekonsulter så hjälper vi dig.

Dag 2

Höjdpunkter

 • Fri dag

Njut av Blå Lagunens varma vatten

Spendera förmiddagen med shopping, museumbesök eller koppla av på hotellet. På eftermiddagen kan vi tipsa om en utflykt till Blå Lagunen, där du njuter av ett bad i det naturliga och mineralrika vattnet, omgiven av lava. En härlig massage kan ordnas för er i lagunen. Middag för två på  en av stadens fina restauranger.

Dag 3

Höjdpunkter

 • Blå Lagunen

Hemresa

Transer från hotellet för avresa från Keflavik flygplats.

Dag 4

Möjliga tillval

Aktivitet
Period
Avgångar
Längd (h)
Pris

Ridtur - Siggituren

(C13)

På den här turen får ni det bästa vi har att erbjuda varje gång. Beroende på väder och vind, era önskemål och ridvana, ger vi oss ut på en 1,5-2 timmars tur i områdena kring Eldhestar gård.

Pris 2018: 790:- (feb - apr) | 775:- (maj - sep)


Ingår: 1,5–2 timmars ridning. Guidning på engelska eller skandinaviska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 4,5-5 timmar
Åldersgräns: 7 år.
Övrigt: Lunch ingår ej. Ni får låna regnkläder och hjälmar, vintertid även med vinteroveraller, gummistövlar, raggsockar och vantar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4,5-5 timmar
775

Valskådning

(T01)

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjavik hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

 

Pris 2018 | 605:-


Ingår:

• Båttur med professionell guidning på engelska.
• Ny gratisbiljett om ni inte får se valar.
• Varma flyt-overaller för bekvämlighet och säkerhet.
 

Detaljer:

• Period: Året runt.
• Längd: 3–3,5 timmar.
 

Tillval:

• Pick-up i Reykjavik.
 

Utrustning & kläder:

På den här utflykten är det viktigt att du klär dig utifrån det isländska vädret som kan vara ombytligt och tufft: glöm inte mössa och handskar! Ta också bra skor som håller dig torr och varm, varma overaller ingår. Ta med kameran.

Vad händer om vädret är för dåligt?

Den här utflykten kan ställas in om vädret är för dåligt. Om utflykten ställs in får du möjligheten att åka med vid nästa tillfälle istället, eller pengarna tillbaka om du hellre önskar det.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 

Året runt
Dagligen
3 timmar
605

Lavagrottor

(G09)

Upptäck och utforska den dolda världen i och under lavafältet vid Bláfjöll, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Det är en upplevelse utöver det vanliga att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar i alla möjliga storlekar och former, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går i underjorden, så ha rejäla skor och handskar. Denna resa i underjorden är en minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill ha en inblick i hur Island skapades.

Pris 2018: 815:-


Ingår: Hjälm med pannlampa. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 2–3 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt mössa, vantar och bra vandringskängor. 

Obs! Vissa partier är trånga och mörka. Vi vill även poängtera att ni kommer att behöva krypa vissa partier för att ta er ner i grottorna och att gångarna kan vara hala. Oömma kläder och ordentliga skor rekommenderas starkt. Vi rekommenderar ej denna tur för de som har cellskräck, är mörkrädda eller är osmidiga. Kontakta gärna din säljare om du har frågor kring detta.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
2-3 timmar
815

Norrskensturen

(A08)

Norrskenet, Aurora Borealis, är ett spektakulärt naturfenomen som ofta dansar som ett färgsprakande band över den arktiska himlen. På denna tur ger vi oss ut på landsbygden på jakt efter norrskenet. Vart turen går beror på väderleksförhållandena. Norrskenet har sitt ursprung i solen, där stora explosioner och elektriska stormar slungar ut varma gaser från solens inre och elektroniska laddade partiklar i stora moln ut i rymden. Dessa moln fångas in vid polerna av jordens magnetfält. När solpartiklarna krockar med gaserna i jordens atmosfär bildas detta mystiska och vackra ljus. Norrsken kan man se vid speciella väderförhållanden, vanligtvis när det är bitande kallt under stilla kvällar. Om vädret inte tillåter genomförs ej turen. Turen återbetalas då i efterhand, mot uppvisande av voucher.


Pris 2018: 410:- (feb - apr)


Ingår: Guidad rundtur på engelska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: 28 aug - 15 apr, dagligen.
Längd: 3 tim.
Barnpriser: Ja.
Övrigt: Var turen går är beroende av vädret.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

28 aug - 15 apr
Dagligen
3 timmar
410

Vandring och bad i varma källor

(G08)

Vandringsturen utgår ifrån Hveragerði, staden med blommor och heta källor, beläget i den vackra Reykjadalur. Där uppe rinner heta källor från berget Hellisheiði ner i dalen och skapar den ideala platsen att bada i varma, naturliga och orörda strömmar. Dalen har också ett otroligt utbud av geotermiska källor och vi kommer att se allt från små gurglande smältande pölar till vibrerande heta pooler med vatten. Efter bad vandrar vi ner till Hveragerði igen.

Det här är en halvdagsutflykt som passar alla som vill ta del av den isländska naturen till fots. Vädret har nästan ingen betydelse, det blir snarare en förhöjd upplevelse om vinden viner och regnet faller, eller varför inte att det snöar när vi badar!

Pris 2018: 1 175:-


Ingår: Vandring ca 4 timmar inkl. bad. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 6 timmar.
Period: Hela året utvalda veckodagar.
Svårighetsgrad: 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.
Minimum: 2 personer.


Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxor samt vandringskängor. Mössa och vantar rekommenderas. Under höst och vår, om vädret tillåter, ges möjlighet till bad i varma källor, ta då med handduk och badkläder.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Hela året
Utvalda veckodagar
6 timmar
1 175

Gyllene Cirkeln med varma bad

(A13)

Turen går från Reykjavik till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiske Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riskdag, redan på 900-talet. Islands ligger mitt i sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Slutligen eskorteras ni ner till stranden för att avnjuta ett nyrenoverat naturligt ångbad, Laugarvatn Fontana, en anläggning bestående av sammankopplade bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse. Här kommer man de geotermiskt varma källorna nära. I golvet på ångbaden finns nämligen speciella kratarna inbyggda. Gästerna får se, höra och känna lukten av naturligt heta källor samtidigt som man njuter av den behagliga värmen.

Pris 2018: 1 145:-


Ingår: Busstransport, gudie, inträde till utomhus-spa med geotermiskt ångbad.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 9 timmar (varav cirka 1 timme på Fontana Ångbad).


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
9 timmar
1 145

Forsränning på Hvítá älv

(G07)

Hvítá är en vacker och rolig älv, en timmes bilfärd ifrån Reykjavík. I över 20 år har denna tur varit en av Islands mest populära äventyrsaktiviteter. Hvítá (uttalas: Kveetau) har en perfekt balanserad mix av fridfulla floddalar och adrenalinpumpande vågor och forsar. Vi åker forsränning i 7 km, och vid ett tillfälle får deltagarna möjlighet att hoppa från klippor ner i floden. Turen avslutas med bastu och badtunnor innan vi vänder åter mot Reykjavík.

Ingen borde lämna Island utan att ha upplevt det isländska flodernas kraft och sett Brúarhlöð sceniska floddalar längs Hvítá. För att inte tala om glaciärflodssimma på Island!

Pris 2018: 1 490:-


Ingår: Forsränning 7 km på Hvítá älv. Vid baslägret finns bastu och duschar. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Avgångar: 15 maj - 15 september. Dagligen.  
Längd: 7 - 8 timmar.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Åldersgräns: 11 år (10 år för halva forsränningen).
Tillval: Efter forsränningen lamm BBQ.
Övrigt: Ta med badkläder och handduk, varma kläder, gärna en varm tröja (ylle/fleece) som kan bli blöt under forsränningen samt ombyte.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Maj - Sep
Dagligen
7-8 timmar
1 490

Snorkling i Silfra

(N01)

Silfra ligger i hjärtat av Thingvellir som är den plats där världens äldsta parlament höll sina möten. Det kristallklara vattnet i sprickan ger dig en känsla av viktlöshet när du flyter fram i den lugna strömmen. Efter en timmas snorklande klättrar vi upp för av avnjuta en kopp varm chokad och lättare förfriskningar. Snorkling i Thingvallasjön är en avkopplande och exotisk upplevelse som många bara drömmer om.

 

Pris 2018: 1 755:-


Ingår: Snorkling i Thingvallasjön med instruktör. Snorklingsutrustning. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 4 -5 timmar
Avgångar: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: 3 av 5 möjliga.
Åldersgräns: Min 16 år och Max 65 år.

Krav/särskilda förkunsakper:
​- Fylla i, signera ocg ta med ett separat formulär "Medical Statement".
- Vara minst 150 cm lång och max 200 cm.
​- Väga minst 45 kg och mest 120 kg.
​- Vara bekväm i vatten och kunna simma.
- Ha god fysik.
- Inte vara gravid.
​- Tidigare erfarenhet av torrdräktsdykning rekommenderas.

Övrigt: Ta med handduk och badkläder, varma yllestrumpor samt ombyte. Det kan bli kallt under vinterhalvåret.

Vad är snorkling?
Deltagarna simmar i torrdräkter genom det kristallklara vattnet. Alla andas genom snorklar så man har fri sikt över landskapet under vattenytan. Man simmar med fenor för att göra saker och ting enklare.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4 -5 timmar
1 755

Helikoptertur över Reykjavik

(M03)

Gör din vistelse på Island minnesvärd med en 15-20-minuters helikoptertur över Reykjavik eller 30-45 minuters helikopterstur över Reykjavik och landa på en bergstopp. Njut av den fantastiska utsikten över stadens sevärdheter och vulkaniska bergslandskap.

Turen startar på Reykjaviks inrikesflygplats där ni samlas och får en genomgång av hur helikoptern fungerar. Känslan är obeskrivlig när piloten drar igång motorerna och rotorbladen börjar snurra. När ni lyfter för att påbörja flygningen över Reykjavik infinner sig ännu en magisk känsla och du får se stadens sevärdheter och vulkaniska bergslandskap från ovan.

Ni flyger långsamt bort från staden mot en närliggande bergskedja på andra sidan viken. Piloten väljer ut en lämplig bergstopp att landa på. Hoppa ut ur helikoptern och posera för fotografering med panoramautsikten över kustslätten, Reykjaviks stadsbild och de avlägsna bergen som bakgrund.

Efter att ha njutit av utsikten och pilotens intressanta berättelse stiger ni ombord igen och flyger tillbaka till staden och Reykjaviks flygplats.

Pris 2018: 2 350:- (15-20 minuter) | 2 745:- (30-45 minuter, inkl. landning på bergstopp)


Ingår: Flygtur guidad på engelska, med eller utan landning.

Period: Hela året, dagligen.
Längd: 15-20 eller 30-45 min.
Minst antal deltagare: 1 vuxen
Mötesplats: Reykjaviks inrikesflygplats.
Barnpriser: Ja, barn upp till 2 år åker gratis om de sitter i knät på någon av sina föräldrar.

Övrig information: Landningen på bergstoppen är beroende av vädret den aktuella dagen. På vintern rekommenderar vi varma kläder, mössa, vantar och bekväma kängor. Medtag solglasögon året runt.  


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

Året runt
Dagligen
15-20 eller 30-45 minuter
2 350

I vulkanens djup

(L01)

Ta denna unika chans och besök djupet av vulkanen Thrihnukagigur (lycka till med att försöka uttala det!) den enda platsen på jorden där du kan gå in i en vulkans magmakammare. Denna vilande vulkan är ett unikt naturfenomen och en tur som öppnar dörren till en helt ny värld. Allt du behöver göra för att ta del av denna fascinerande upplevelse är en 45-50 minuters vandring (3 km) upp till kratern för att sedan ha modet att sänkas ner 120 meter till botten av kratern i en öppen kabelhiss.

Skönheten i kratern består av otroliga färger och dess enorma - och i viss mån skrämmande - storlek. Utrymmet motsvarar tre fullstora basketplaner sida vid sida och skulle lätt rymma en fullstor Frihetsgudinna.

Pris 2018: 3 610:-


Ingår: Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík. Säkerhetsutrustning. Traditionell isländsk köttsoppa (vegetariskt alternativ finns), kaffe/te. Transfer tillbaka till Reykjavík.

Längd: 5-6 timmar (varav ca 40 - 45 minutter inne i vulkanen).
Period: 10 maj till 31 oktober. Dagligen.
Svårighetsgrad: Medelsvår, 2 - 3 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga. Vandringen är krävande och inget för otränade eller människor med nedsatt fysisk kapacitet.
Åldersgräns: 12 år.
Minimum: Minst två personer.
Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, bra vandringskängor. Undvik jeans och promenadskor. Tänk på att vädret i bergen kan vara oförutsägbart och kan skilja sig från vädret nere i byn.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Maj - Sep
Dagligen
5 timmar
3 610

Valbara hotell

Hotel Fron

Hótel Fron

Ett ljust och prisvärt lägenhetshotell med bra faciliteter och centralt läge. Frukost ingår i boendet. Ett mycket populärt boende, särskilt för familjer.
Kundbetyg 4,4 of 5
Hotel Plaza

Hótel Plaza

Hotellet ligger mycket centralt i Reykjavík vid torget Ingolfstorg i hjärtat av den gamla staden. Plaza är ett hotell med avslappnad atmosfär, bra service och med ett ypperligt läge.
Kundbetyg 4,2 of 5
Kea Hotels Skuggi

Kea Hotels Skuggi

Skuggi Hotel i centrala Reykjavik är ett nytt design hotel som öppnade i September 2015. De 100 rummen är rymliga och modernt inredda. Skuggi är en perfekt mötesplats där man kan avnjuta en drink på terassen eller i hotellets trädgård.
Hotel Reykjavik Marina

Hótel Reykjavik Marina

Hotellet, som ligger i Reykjavíks hamnområde och ett stenkast från huvudstadens attraktioner, har 108 rum och erbjuder ett fräscht, färgglatt och eget inredningsspråk tillsammans med en vänlig service.
Kundbetyg 4,0 of 5
Hotel Alda

Hotel Alda

Alda Hotel Reykjavik är ett nyöppnat hotell som ligger vid Reykjaviks största shoppinggata Laugavegur. Hotellet erbjuder bekväma rum med avslappnad atmosfär och modern, nordisk inredning.
Kundbetyg 5,0 of 5
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00