Äventyraren

En perfekt weekendresa för dig som suktar efter äventyr. Ni startar med ett dopp i den unika Blå Lagunen, det naturligt uppvärmda och mineralrika ljusblåa vattnet blir en perfekt start på din islandsvistelse. Under andra dagen kör ni superjeep bland Islands naturunderverk. Sista dagen och kvällarna spenderas i Reykjavík där ni får njuta av en pulserande storstad med fantastisk mat, shopping och ett brett kulturutbud.

I paketet ingår

  • Flygresa tur/retur till Island, inkl. skatter och bagage.
  • 3 eller 4 nätter på hotell i Reykjavík.
  • Frukost ingår där så angivet.
  • Transfer vid ankomst och hemresa.
  • Entré till Blå Lagunen.
  • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
  • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
  • Heldagsutflykt, kör superjeep själv på sydkusten och glaciärer.

Avgångar:

2018: Året runt, dagligen.

Notera:

Chaufförern måste vara minst 25 år och ha giltigt körkort.

Om våra priser

Våra paketpriser är angivna som pris per person.
Priserna varierar med hur mycket som är bokat på flyget och vilket hotell som väljs.
Ett normalt pris för resan kan vara upp till 2000 sek högre än våra frånpriser.
Vid sökning/bokning får ni alltid det bästa priset vi kan erbjuda på sökt datum.

Fr. 9 370 :- 3 nätter
feb-mar fr. 9 370:-
apr-jun fr. 9 775:-
jul-sep fr. 10 860:-
okt-dec fr. 10 325:-

Beskrivning dag för dag

Bad i Blå Lagunen

På flygplatsen väntar en transfer som tar er med till den världsberömda Blå Lagunen, för ett uppfriskande dopp i det helande vattnet. Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och bekväma temperaturen 36-39°, året om. På plats finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Möjlighet finns även att boka till en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavik. Kvällen till eget förfogande.

Dag 1

Kör superjeep själv på sydkusten!

Starta dagen med en stärkande frukost på hotellet innan ni blir upphämtade för en heldagsutflykt till södra Island. Denna otroliga utflykt kommer inte bara att ta er till Sydkustens mest omtalade naturupplevelser utan ni kommer även att få uppleva hur det är att köra en riktig superjeep i berglandskap.

Ni kör genom landsbygden söderut till dagens första stopp; Seljalandsfoss vattenfall. Därifrån tar ni en bergsväg och korsar några floder på väg mot utloppet av Gígjökulls glaciär vid Eyjafjallajökull. Eyjafjallajökull blev känd 2010 när vulkanen fick ett utbrott som orsakade allvarliga flygförseningar i främst Europa. Gígjökull har varit en mycket större glaciär och utloppet har även bestått av en glaciärlagun, men i samband med vulkanutbrottet förändrades vattenflödet så dramatiskt att lagunen helt enkelt spolades bort.

Efter detta besök fortsätter ni längs sydkusten där ni har möjlighet att besöka många vackra naturområden som byn Vík, stranden vid Reynisfjara, fågelklipporna vid Dyrhólaey, glaciärtungan vid Snæfellsjökull, glaciärer vid Mýrdalsjökull, vattenfallet vid Skógafoss och de svarta stränderna vid Sólheimasandur. Därefter åter mot Reykjavík. Kvällen är fri till eget förfogande. Utforska Reykjavíks alla sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av huvudstadens många förträffliga restauranger.

Dag 2
hot spring island

Egna aktiviteter och utflykter

För er som väljer att stanna en extra natt har ni dagen fri för egna upptäckter.  Ni kan även välja att lägga till några av våra utvalda aktiviteter och utflykter under dessa dagar.

Dag 3 (och ev Dag 4)

Hemresa

Frukost på hotellet. Ni hämtas av flygbussen på ert hotell i anslutning till flygets avgång

Hemresedag

Möjliga tillval

Aktivitet
Period
Avgångar
Längd (h)
Pris

Valskådning

(T01)

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjavik hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

 

Pris 2018 | 605:-


Ingår:

• Båttur med professionell guidning på engelska.
• Ny gratisbiljett om ni inte får se valar.
• Varma flyt-overaller för bekvämlighet och säkerhet.
 

Detaljer:

• Period: Året runt.
• Längd: 3–3,5 timmar.
 

Tillval:

• Pick-up i Reykjavik.
 

Utrustning & kläder:

På den här utflykten är det viktigt att du klär dig utifrån det isländska vädret som kan vara ombytligt och tufft: glöm inte mössa och handskar! Ta också bra skor som håller dig torr och varm, varma overaller ingår. Ta med kameran.

Vad händer om vädret är för dåligt?

Den här utflykten kan ställas in om vädret är för dåligt. Om utflykten ställs in får du möjligheten att åka med vid nästa tillfälle istället, eller pengarna tillbaka om du hellre önskar det.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

 

Året runt
Dagligen
3 timmar
605

Lavagrottor

(G09)

Upptäck och utforska den dolda världen i och under lavafältet vid Bláfjöll, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Det är en upplevelse utöver det vanliga att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar i alla möjliga storlekar och former, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går i underjorden, så ha rejäla skor och handskar. Denna resa i underjorden är en minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill ha en inblick i hur Island skapades.

Pris 2018: 815:-


Ingår: Hjälm med pannlampa. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 2–3 timmar.
Period: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga.
Åldersgräns: 10 år.

Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, vattentät jacka/byxa samt mössa, vantar och bra vandringskängor. 

Obs! Vissa partier är trånga och mörka. Vi vill även poängtera att ni kommer att behöva krypa vissa partier för att ta er ner i grottorna och att gångarna kan vara hala. Oömma kläder och ordentliga skor rekommenderas starkt. Vi rekommenderar ej denna tur för de som har cellskräck, är mörkrädda eller är osmidiga. Kontakta gärna din säljare om du har frågor kring detta.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
2-3 timmar
815

Ridtur - Siggituren

(C13)

På den här turen får ni det bästa vi har att erbjuda varje gång. Beroende på väder och vind, era önskemål och ridvana, ger vi oss ut på en 1,5-2 timmars tur i områdena kring Eldhestar gård.

Pris 2018: 790:- (feb - apr) | 775:- (maj - sep)


Ingår: 1,5–2 timmars ridning. Guidning på engelska eller skandinaviska. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavik.

Period: Året runt, dagligen.
Längd: 4,5-5 timmar
Åldersgräns: 7 år.
Övrigt: Lunch ingår ej. Ni får låna regnkläder och hjälmar, vintertid även med vinteroveraller, gummistövlar, raggsockar och vantar.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4,5-5 timmar
775

Forsränning på Hvítá älv

(G07)

Hvítá är en vacker och rolig älv, en timmes bilfärd ifrån Reykjavík. I över 20 år har denna tur varit en av Islands mest populära äventyrsaktiviteter. Hvítá (uttalas: Kveetau) har en perfekt balanserad mix av fridfulla floddalar och adrenalinpumpande vågor och forsar. Vi åker forsränning i 7 km, och vid ett tillfälle får deltagarna möjlighet att hoppa från klippor ner i floden. Turen avslutas med bastu och badtunnor innan vi vänder åter mot Reykjavík.

Ingen borde lämna Island utan att ha upplevt det isländska flodernas kraft och sett Brúarhlöð sceniska floddalar längs Hvítá. För att inte tala om glaciärflodssimma på Island!

Pris 2018: 1 490:-


Ingår: Forsränning 7 km på Hvítá älv. Vid baslägret finns bastu och duschar. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Avgångar: 15 maj - 15 september. Dagligen.  
Längd: 7 - 8 timmar.
Svårighetsgrad: Lätt, 2 av 5 möjliga.
Åldersgräns: 11 år (10 år för halva forsränningen).
Tillval: Efter forsränningen lamm BBQ.
Övrigt: Ta med badkläder och handduk, varma kläder, gärna en varm tröja (ylle/fleece) som kan bli blöt under forsränningen samt ombyte.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Maj - Sep
Dagligen
7-8 timmar
1 490

Snorkling i Silfra

(N01)

Silfra ligger i hjärtat av Thingvellir som är den plats där världens äldsta parlament höll sina möten. Det kristallklara vattnet i sprickan ger dig en känsla av viktlöshet när du flyter fram i den lugna strömmen. Efter en timmas snorklande klättrar vi upp för av avnjuta en kopp varm chokad och lättare förfriskningar. Snorkling i Thingvallasjön är en avkopplande och exotisk upplevelse som många bara drömmer om.

 

Pris 2018: 1 755:-


Ingår: Snorkling i Thingvallasjön med instruktör. Snorklingsutrustning. Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík.

Längd: 4 -5 timmar
Avgångar: Året runt, dagligen.
Svårighetsgrad: 3 av 5 möjliga.
Åldersgräns: Min 16 år och Max 65 år.

Krav/särskilda förkunsakper:
​- Fylla i, signera ocg ta med ett separat formulär "Medical Statement".
- Vara minst 150 cm lång och max 200 cm.
​- Väga minst 45 kg och mest 120 kg.
​- Vara bekväm i vatten och kunna simma.
- Ha god fysik.
- Inte vara gravid.
​- Tidigare erfarenhet av torrdräktsdykning rekommenderas.

Övrigt: Ta med handduk och badkläder, varma yllestrumpor samt ombyte. Det kan bli kallt under vinterhalvåret.

Vad är snorkling?
Deltagarna simmar i torrdräkter genom det kristallklara vattnet. Alla andas genom snorklar så man har fri sikt över landskapet under vattenytan. Man simmar med fenor för att göra saker och ting enklare.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Året runt
Dagligen
4 -5 timmar
1 755

Helikoptertur över Reykjavik

(M03)

Gör din vistelse på Island minnesvärd med en 15-20-minuters helikoptertur över Reykjavik eller 30-45 minuters helikopterstur över Reykjavik och landa på en bergstopp. Njut av den fantastiska utsikten över stadens sevärdheter och vulkaniska bergslandskap.

Turen startar på Reykjaviks inrikesflygplats där ni samlas och får en genomgång av hur helikoptern fungerar. Känslan är obeskrivlig när piloten drar igång motorerna och rotorbladen börjar snurra. När ni lyfter för att påbörja flygningen över Reykjavik infinner sig ännu en magisk känsla och du får se stadens sevärdheter och vulkaniska bergslandskap från ovan.

Ni flyger långsamt bort från staden mot en närliggande bergskedja på andra sidan viken. Piloten väljer ut en lämplig bergstopp att landa på. Hoppa ut ur helikoptern och posera för fotografering med panoramautsikten över kustslätten, Reykjaviks stadsbild och de avlägsna bergen som bakgrund.

Efter att ha njutit av utsikten och pilotens intressanta berättelse stiger ni ombord igen och flyger tillbaka till staden och Reykjaviks flygplats.

Pris 2018: 2 350:- (15-20 minuter) | 2 745:- (30-45 minuter, inkl. landning på bergstopp)


Ingår: Flygtur guidad på engelska, med eller utan landning.

Period: Hela året, dagligen.
Längd: 15-20 eller 30-45 min.
Minst antal deltagare: 1 vuxen
Mötesplats: Reykjaviks inrikesflygplats.
Barnpriser: Ja, barn upp till 2 år åker gratis om de sitter i knät på någon av sina föräldrar.

Övrig information: Landningen på bergstoppen är beroende av vädret den aktuella dagen. På vintern rekommenderar vi varma kläder, mössa, vantar och bekväma kängor. Medtag solglasögon året runt.  


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".  

Året runt
Dagligen
15-20 eller 30-45 minuter
2 350

I vulkanens djup

(L01)

Ta denna unika chans och besök djupet av vulkanen Thrihnukagigur (lycka till med att försöka uttala det!) den enda platsen på jorden där du kan gå in i en vulkans magmakammare. Denna vilande vulkan är ett unikt naturfenomen och en tur som öppnar dörren till en helt ny värld. Allt du behöver göra för att ta del av denna fascinerande upplevelse är en 45-50 minuters vandring (3 km) upp till kratern för att sedan ha modet att sänkas ner 120 meter till botten av kratern i en öppen kabelhiss.

Skönheten i kratern består av otroliga färger och dess enorma - och i viss mån skrämmande - storlek. Utrymmet motsvarar tre fullstora basketplaner sida vid sida och skulle lätt rymma en fullstor Frihetsgudinna.

Pris 2018: 3 610:-


Ingår: Guidning på engelska. Upphämtning på boende i Reykjavík. Säkerhetsutrustning. Traditionell isländsk köttsoppa (vegetariskt alternativ finns), kaffe/te. Transfer tillbaka till Reykjavík.

Längd: 5-6 timmar (varav ca 40 - 45 minutter inne i vulkanen).
Period: 10 maj till 31 oktober. Dagligen.
Svårighetsgrad: Medelsvår, 2 - 3 av 5 möjliga.
Krävda förkunskaper: Inga. Vandringen är krävande och inget för otränade eller människor med nedsatt fysisk kapacitet.
Åldersgräns: 12 år.
Minimum: Minst två personer.
Övrigt: Ta med varma och oömma kläder, bra vandringskängor. Undvik jeans och promenadskor. Tänk på att vädret i bergen kan vara oförutsägbart och kan skilja sig från vädret nere i byn.


Boka utflykter och aktiviteter i sökfältet till vänster; "SÖK UTFLYKTER".

Maj - Sep
Dagligen
5 timmar
3 610
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00