Landmannalaugar Classic

Detta är en tur som lämpar sig väl för den erfarna ryttaren, då vi rider ordentliga pass. Du får chansen att se många olika miljöer och pröva många olika hästar. Turens höjdpunkt är området Landmannalaugar som är känt för sin vackra natur. Bergen runt omkring är som målade med akvarellfärger i grönt, rött och gult. Mitt i Landmannalaugar finns en naturligt varm källa som vi spenderar tid i. Vi bor gemensamt i fina små stugor med toalett, dusch och naturligt varm källa.

I paketet ingår

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 7 nätter i sovsäckslogi under ridturen, 1 natt på gästhem i Reykjavik.
 • Ridning 6 dagar. Dagsetapper på 20-35 km (4-6,5 timmars ritt).
 • Under ridturen ingår helpension (frukost, lunch och middag), dock ej middag sista kvällen.
 • Upphämtning t/r Reykjavík i anslutning till ridturen.
 • Guidning på engelska/svenska.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Avgångar

2018: 16 juli.

Valbara alternativ vid bokning

 • Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
 • Avbeställningsskydd.
Fr. 27 265 :- 8 nätter
16 juli

Beskrivning dag för dag

Ankomst

Upphämtning i Reykjavik på busstationen BSÌ kl. 17.00. Vi äter middag och planerar vår tur tillsammans. Sauna och Jacuzzi finns på gården.

Dag 1

Skálakot – Fljótshlíð

Vi rider längs med bergen Eyjafjöll mot Gamlé bro. Vi rider förbi grottan Paradis Hellir och det kända vattenfallet Seljalandsfoss som det även är möjligt att gå bakom. Efter lunch rider vi in i området Fljótshlíð där vi lämnar våra hästar för natten. Vi kör tillbaka till gården Skálakot där vi tillbringar natten.

Dag 2

Fljótshlíð – Emstrur

Vi rider på fina ridvägar nordost om glaciären Tindfjalla. Vi passerar berget Einhyrningur vars form liknar sidan av ett troll med horn i pannan. Vi pausar och äter lunch i en vacker klyfta där vi samtidigt släpper hästarna lösa och låter dem beta. Vi rider över bron Markarfljót och på höjden hittar vi vår stuga Emstrur.

Dag 3

Emstrur - Lambaskardshólar

Från Emstrur rider vi över den ca 30 kilometer långa svarta sandöknen, Mælifellssandur. På ena sidan har du glaciären Mýrdahlsjökull och på den andra sidan Torfajökull. Vi korsar den mäktiga floden Hólmsá och följer grusvägen till Àlftavatnskrókur. Vi kommer fram till Ófærudalur, känd för sina vackra omgivningar och som är formad av ett vulkanutbrott 1100 år sedan. Vi sover i små stugor i Lambaskardshólar där det också finns duschar.

Dag 4

Lambaskardshólar – Landmannalaugar

På vägen mot Landmannalaugar gör vi ett stopp i Eldgjá som med sin 40 kilometer långa krater är känd för sitt unika utseende. När vi rider in i Eldgjá ser vi också Ófærufoss som är känd ifrån filmen ”The Raven Flies”. Vi rider över Herdubreidarháls och in i Jökuldalir. Höjdpunkten på turen är då vi rider över den varma floden och in i Landmannalaugar. Området är mest känd för sina färgglada bergskedjor, stora lavafält och naturligt heta källor. Här finns det tid över till ett dopp i den varma källan. Vi tillbringar natten i den mysiga stugan Landmannahellir.

Dag 5

Landmannahellir - Emstrur

Vi har en av de längre dagarna framför oss och vi laddar upp med en rejäl frukost. Vi startar dagen på de strakaste hästarna då vi ska upp på ca 1000 meters höjd på berget Pokahryggur. Vid klart väder har du en utsikt som inte liknar något annat. Vi tar oss ned och pausar i den vackra dalen Reykjadalir. På eftermiddagen byter vi till bra töltare och rundar berget Laufafell där du har en fin utsikt över floden Markarfljót. Vi tar oss vidare runt sjön Álftavatn och når så småningom stugan Emstrur som vi känner sedan tidigare på turen.

Dag 6

Emstrur – Skálakot

Vi rider tillbaka på samma fina vägar som vi startade turen. Hästarna är på väg hemåt och tempot är något friskare. Området Fljótshlíð är känd ifrån sagan om Brända Njál och Guðmundur berättar gärna historier. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 19.00. Övernattning i gästhem

Dag 7

Transfer till Keflavik - Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

Dag 8

Landmannalaugar Classic

Fr. 27 265 :- 8 nätter
Kundservice, vardagar 08:00-17:00: 08-640 67 00